Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 20'nci TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında düzenlenecek konser için KKTC’ye gelen sanatçılar ile biraraya geldi.
 Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre kabulde konuşan Bakan Berova, sanatçıları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
 Berova düzenlenecek etkinliğin bu yıl vefatı ile kendilerine derin bir üzüntü yaşatan,  basın, kültür ve sanat alanında önemli eserlere imza atmış Hakan Çakmak’a adanmasının da çok anlamlı olduğunu kaydetti. 
 Ülke sanat ve kültürünün gelişmesi ve dünya kültürleri ile birleşmesinin kendileri için önemli olduğunu belirten Berova, dünyada oldukça ilgi gören ve icra edilen sanatsal etkinliklerden birtanesinin de opera ve bale olduğunu, bu alanın ülkede de gelişebilmesi için bakanlık olarak ön çalışma yaptıklarını söyledi.
 Berova, Bakanlığa bağlı olarak Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü kurulması yönünde yasal mevzuat çalışması ve ön çalışma gerçekleştirdiklerini de söyledi.

FEDAİ
 Gerçekleştirilen ziyarette söz alan TÜRKSOY temsilcisi Güler Fedai ise konuşmasında, Türk dünyasının birbirinden değerli sanatçıları ile yeniden Kuzey Kıbrıs’ta olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
 Fedai, geleneksel olarak KKTC’de düzenledikleri etkinliğe bu yıl Azerbeycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sanatçıların katılacağını belirtti.
 Fedai gerçekleştirilecek olan bu etkinliğin TÜRKSOY’un en önemli etkinliklerinden biri olduğunu ve böylesi önemli bir etkinliğin KKTC’de düzenlenmesinin kendileri için özel bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu