Kıbrıslı Sanatta bizden biri var, bizden biri derken bir basın emekçisi demek istedim.
O aslında çok yönlü bir kimlik.
Yazar, şair, araştırmacı, gazeteci,... kısacası çok yönlü biri.
Uzatmadan; 
Kıbrıs Postası’nda başladığı gazeteciliğe 1990’da Ortam’da devam eder Bülent Fevzioğlu Kıbrıslı Sanat sayfasının konuğu bugün.
12 Nisan 1959 yılında Mağusa’da dünyaya gelen Bülent, 5 çocuklu ailesinin sondan bir önceki ferdi.
“Mısssracıklar” adı altında 4 yıl boyunca sürdürdüğü hiciv şiirleri ve köşe yazılarıyla basın dünyasında kendine iyi bir yeri olan Bülent Fevzioğlu, 80’li yıllarda fantastik şarkılar ve şiir çalışmaları ve  Ahmet Belevi’yle hayat verdikleri ‘Sensizliğinde’ isimli şiir kaseti Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk yaratılar.
1983 yılında Bülent Fevzioğlu’na ilk ödülünü, Gençlerarası Şiir Yarışması’nda birinci olur ve şiire daha fazla eğilmeye başlar.
Maraş Emek Tiyatrosu, M.Necati Özkan Vakfı, Dr. Fazıl Küçük, BRT Kurumu ve Vatan Gazetesi’nin çeşitli dönemlerde verdikleri ödüller de Bülent Fevzioğlu için artık ödüle doymaz bir sanatçı olduğunu tescil ettirir.
Araştırmacılık onun damarlarındadır ve  bu nedenle Bülent Fevzioğlu, Romanya, Makedonya, Kırım, Ukrayna, Kazakistan, Türkiye ve Kıbrıs’ta düzenlenen uluslararası sempozyumlara katılarak Kıbrıs Türk edebiyatının varlığını dünyaya duyuranlar arasında yer alır.
Bu dönemde kurulan KIBATEK vakfının kurucuları arasında yeralan Bülent Fevzioğlu, bu kültürel ortamda Suna ve Ata Atun’la tanışır.
BU tanışma ile  Eski Mağusa ve edebiyat üzerine düşlerini konuşarak başlattıkları dostlukları ve çalışmaları onları bir başka işbirliği yapmaya iter.
Bir aile vakfı olarak Suna ve Ata Atun, Mağusa Tarihini Araştırma ve Yazın Vakfı’nı kurarlar. SAMTAY Vakfı’nda bulduğu çalışma ortamı Bülent Fevzioğlu için düşlerin gerçeğe dönüşmüştür.
Kısacası Bülent Fevzioğlu çok yönlü bir insan ve dost canlısı bir Kıbrıslıdır.
Bülenti yazmaya sayfalar yetmez ama bizim sayfamızın da sınırı belli.
ANLAYANA !!!
Hazırlayan: Ertaç Hazer

Editör: Mehmet Kasimoglu