Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ada genelinde turnesine devam eden oyunla 10 binin üzerinde çocuk izleyiciye ulaşılması hedefleniyor.

Leyla Ulubatlı’nın kaleme aldığı Özlem Özkaram’ın yönettiği “Derya’nın Rüyası” adlı çocuk oyununda Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrosu Sanatçılarından Nergül Tuncay Fellahoğlu, Zehra Evliya Parıldak, Deniz Aslım, Çağda Özsoy, Hüseyin M.Çakırlı ve Ali Şaşkara yer alıyor.

Oyunun; dekor/kostüm tasarımında Fatma Bender, oyun müziklerinde Kemal Tünay ve Tolga Erzurumlu, tiyatro çocuk gazetesi tasarımında Ekman Zaifoğlu, sahne amirliğinde Gülsen Dünki, turne organizasyon sorumluluğunda İ.Türkey Öztiğin, fotoğraf çekimlerinde Kamil Hünerli, ışık uygulamada Mustafa Kral, dekor uygulamada Mehmet Isırgan ve Yalçın Arıcı, kostüm uygulamada Gülsen Dünki, müzik ve efekt uygulamada Nezahet Sözerim, ulaşım hizmetlerinde ise İdris Yorgun görev aldı.

Derya’nın rüyası isimli “müzikli, danslı çocuk oyunu”; turne kapsamında, 1-3 Aralık’ta Güzelyurt AKM’de 8-11 Aralık’ta Lefkoşa AKM’de toplam 2 bin 885 kişi tarafından izlendi.

3 gündür DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve kongre sarayında sahneye konan oyun, aynı yerde yarın da sahnelenmeye devam edecek.

Oyunun 22 Aralık’ta Güney Meserya’da; 2-6-7-8 Ocak’ta Lefkoşa AKM’de; 12 Ocak’ta YDÜ AKM’de; 14-15 Ocak’ta Gaü Spectrum Hall’da; 19-21 Ocak tarihleri arasında da İskele BKS’de sahnelenecek.

Tüm gösterimlerin ücretsiz olacağı oyun turne kapsamında sahneye konulacağı tarihlerde 9.30 ve 11.30’da iki seans olarak oynanacak. Oyun ayrıca, 8 Ocak Cuma akşamı 20.00’de yeniden sahnelenecek.

DERYA’NIN RÜYASI…

Yapılan açıklamaya göre oyunun konusu şöyle:

“Derya, rüyasında yıllar öncesinde, eskilerin şeher dediği Lefkoşa’da bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculukta ona Sarman ve Sedir eşlik ediyor. İyiliğin peşinde kötülükle tanışıyorlar. Kötü adamdan korkunun yalnızlığı, yalnızlığın da saldırganlığı beslediğini öğreniyorlar. Sonra söylediği yalanların ve yaptığı alayların yüzüne çirkin bir maske gibi yapıştığı Gölge sayesinde kendine güvenmeyen insanların yalan söyleyip başkalarıyla alay ettiğini keşfediyorlar. Aç Adam da ise paylaşmayı bilmeyen, başkalarını düşünmeyen insanların mutlu olamayacağını görüyorlar. Ve ağaçlardan tüm iyiliklerin bir karşılığı olduğunu öğreniyorlar.”

Editör: Mehmet Kasimoglu