Çok küçük yaşlarda Baf İlkokulu'nda başlayan resim merakı öğretmenleri tarafından keşfedilen  Taylan Oğuzkan, Hocası Abdullah Demiroğlu'nun teşvik ve önerisiyle resim sanatı üzerinde kendini geliştiren bir başarılı sanatçımızdır
Küçük yaşında dernekler için afiş ve tiyatrolar için dekor tasarımı da yaparak, sadece resimde değil, farklı alanlarda da yeteneği olduğunu gösterir. 
Karakalem, pastel, yağlıboya gibi malzemelerle çalışan Oğuzkan 1969 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Devrim Erbil Stüdyosunda eğitimine başlar, fakat 1974’ün getirdiği savaş psikolojisi onun İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde mezuniyetini süresiz ertelemesine neden olur.
1982 yılında ise ismi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi olarak değiştirilen eski İDGS nın  Resim bölümünden yüksek lisansla mezun olur ve Avustralya’ya gidip yerleşir.
Tabii Kıbrıs hasreti onun Avustralyada uzun süre kalmasına neden olmaz, olamaz der ve 1994 ülkeye temelli dönüş yapar.
Taylan Oğuzkan soyut  ve dışavurumculuk tarzı dışında Alışılmış manzara ve natürmort  resimleri onun iç dünyasının dışa vurmasını göstermektedir
Onun kimliğini oluşturan en belirgin özelliği sembollerle dolu resimleridir ve bu da onun üslubunu oluşturan en büyük özelliğidir.
Taylan Oğuzkanın katıldığı bazı karma sergilerden yıllarına göre bahsedeyim
1972-1973 5 Kıbrıslı Genç Ressamlar Resim Sergisi. Darulşafaka Sanat Galerisi-İstanbuldaki ilk karma sergisinden sonra
1973-1974 5 Kıbrıslı Genç Ressamlar Resim Sergisi. 1995 Ressamlar ve Yazarlar Derneği Resim sergisi 1995 Devrim Erbil’in Stüdyosu Mezunları ve Öğretim görevlileri grup sergisi,
1995 Devrim Erbil’in Stüdyosu Mezunları ve Öğretim görevlileri grup sergisi
1995 – Bir Barış Şarkısı – Barış Merkezi tarafından düzenlenen Kıbrıslı Türk ve Rum Ressamlar Resim Sergisi
1996 Mağusa Birinci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivaline kapsamında, Mağusa Belediyesi, Kıbrıslı Türk Sanatçılar Resim Sergisi.
2001 Mağusa Kültür ve Sanat Derneğinin düzenlemiş olduğu Kuzey Kıbrıs ve Avusturyalı Ressamlar Birliği, Grup resim sergisi.
2007 Kıbrıs Sanat Derneği , Ali Atakan’a Saygı Sergisi ve daha nicelerine katılan bir ressamımızdır Taylan Oğuzkan.
Başarılı çalışmalarının devamını dileyerek…
ANLAYANA !!!
Hazırlayan: Ertaç Hazer

Editör: Mehmet Kasimoglu