Paris sosyetesinin zorunluluklarından bıkmış olan zengin bir çapkın ile genç bir kız arkadaş olurlar. Zengin bir aileden gelen Gaston, 1900'lü yıların başındaki üst sınıf Parislilerin yaşamından sıkılmış ve duygusal boşluğa düşmüştür.
Gigi ise güzel ama erkeksi tavırları olan bir kızdır.
Filmde, büyükannesi ile birlikte yaşayan ve deli dolu bir kız olan Gigi, Paris sosyetesine adım atması için, halası ve büyükannesinin himayesinde, bir dizi eğitimden geçirilir. (Eski Türk filmlerinde bu tema sık sık kullanılmıştır)
Ancak sosyetenin yapay ilişkileri, sıkıcı erkek-kadın ilişkileri, evlilik, şatafatlı elbiseler, topuklu ayakkabılar ve daha nicesi, Gigi’nin çocuksu ruhuna hiç ama hiç uygun değildir, dolayısıyla, herkesi oldukça zorlu bir süreç bekler.
Gaston, Gigi ile amcasının metresi sayesinde tanışır.
Yakışıklı aile dostları Gaston ile Gigi’nin arkadaşlıkları da, tam da arzu edildiği şekilde farklı bir boyut kazanmaya başlar.
Bu tanışmadan sonra Gigi terbiyeli ve çekici bir kadın olmak için büyük uğraş verir.
Üst sınıf Gaston'ın sevgilisi olacaksa onun hayatına da ayak uydurması gerekecektir.
Tam bir Sinderella masalı olan film yeni bir yüzyılın eşiğindeki insanlara ve tarihe tanıklık ediyor.
Colette'nin meşhur romanından Alan Jay Lerner tarafından senaryolaştırılan filmin yönetmenliğini ise Vincente Minnelli üstleniyor.
Leslie Caron'ın Gigi rolünde izlediğimiz yapımın En iyi film ve yönetmen dahil  aday olduğu dokuz dalda, ödüllerin hepsini toplayarak Akademi Ödülleri’ne damgasını vuran film, hikâyesini kusursuzca kucaklamış olan mükemmel bir müzikal.
Oyuncu kadrosunu Leslie Caron, Louis Jourdan, Maurice Chevalier, Hermione Gingold, Eva Gabor, Jacques Bergerac, Isabel Jeans in oluşturduğ film 3.2 milyona dolara çekilmiş ve 13. 3 milyon dolarlık bir getiri sağlamıştır.
Müzikal sevginiz var ve ailecek güzel bir film saati yaşamak isterseniz işte sizlere önereceğim güzel bir film GİGİ.
ANLAYANA !!!
Hazırlayan: Ertaç Hazer

Editör: Mehmet Kasimoglu