Bugün ve yarın sizlerle bir müzik insanımızın kendi kaleminden kendi düşüncelerini aktaracağım.
Onu hem sahnelerden, hem de besteleri ve koro şefliği ile zaten tanırsınız.
Şimdi de  bilmediğiniz yönleri ile tanıyacaksınız.
Ulus Yeşilada ve düşünceleri...
Kıbrıs Türk Müzik ve San’at Derneği başkanı ve koro şefi olarak müzik eğitimiyle ilgili çalışmalarıma devam etmekteyim. Bu çalışmaları yapmamdaki amacım halkımıza Türk Sanat müziği sevgisini aşılamak ve bu konuyla ilgili doğru ve sağlıklı bir şekilde eğitilmelerine katkıda bulunmaktır.
 
Sanatın içinde olanların ve takip edenlerin çok iyi hatırlayacaklarını tahmin ediyorum. 2000 yılında Gazi Mağusa Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunu çalıştırmaya başladım. 3 yıl süren bu çalışma süremde Gazi Mağusa Belediyesi’nin ve değişik bankaların katkılarıyla kültürümüze katkıda bulunmak adına değişik yarışmalar yaptım. Örneğin Kıbrıs’ta ilk olarak Kıbrıslı Bestecilerin eserlerinden oluşan bir konser yaptık ve 21 tane Kıbrıslı besteci arkadaşımızın eserlerini bu konserle halkımıza dinletme fırsatı yarattık. İlk olarak Kıbrıs’ lı Besteciler beste yarışmasını yaptık. Güfte ve ses yarışmaları düzenledik.
 
Yine 2000 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosunu kurdum ve 2 yıl boyunca orada okuyan ve Türk sanat Müziğine ilgi duyan öğrencileri eğitme fırsatım oldu. Bunu 2004 yılında kurulan Lefke Avrupa Üniversite TSM. Korosu izledi. 2005 yılında konser vermek için Avustralya’ya davet edildim. 2008 yılında ise İzmir Karacan Kültür Merkezinde ud resitali ve Kıbrıslı bestecilerin eserlerinden oluşan bir konser verdim. Genç Tv., Ada Tv. vs. televizyonlarda yapımcılık, sunuculuk ve programcılık yaptım.
 
Eski adıyla’’ Kıbrıs Musiki Cemiyeti’’ 1976 yılında benim önderliğimde merhum Dr. Fikret Rasım, merhum Dr. Adnan Hakkı,merhume Kamuran Aziz, merhum Hüseyin Ateşin, Hasan Daniş, İlker Kaptanoğlu, Deniz Çakır, Ayşe Aydın, Salih Bayraktar, Neptün Üner, Ertan Galip, Ergün İnce, Kadriye Kavaz, Neveser Mehmetçik, Halil Berber, Derviş İnançoğlu, Serim Oker, Mehmet Hoca gibi sanata ve müziğe gönül vermiş kişilerin el ele vermesi ile kurulmuş bir dernekti. Kurulduğu günden bu yana Sanat Müziği alanında gerek Kıbrıs’ta gerek Türkiye’nin değişik illerinde konserler vermiş olan derneğimiz; dernekler yasasında 2018 yılında yapılan değişiklikle ilgili olarak yeni yasaya uyumlu hale getirmek için tüzük değişikliğine gitmiş ve bu değişiklikten sonra ‘’ Kıbrıs Türk Müzik ve San’at Derneği’’ adını alarak çalışmalarına devam etmektedir. Koro çalışmalarımızda ses ve enstrüman ve koral eğitim çalışmalarına ağırlık vermekteyiz. Çalışmalarımızı haftanın iki günü Lefkoşa ve Girne’de sürdürüyoruz. Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı’ da bulunan Şehit Doğan Ahmet İlkokulu’nda pazartesi akşamları, Girne’de ise Salı akşamları Girne Amerikan Üniversite’sinin bizlere tahsis ettikleri odalarda yapabiliyoruz.
Ulus Yeşilada’ nın sözlerinin yani düşüncelerinin kağıda dökülen kısmı yarın.
Az sabır.
 
ANLAYANA !!!
Hazırlayan: Ertaç Hazer

Editör: Mehmet Kasimoglu