Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 27.’si düzenlenen Uluslararası Mağusa Çocuk ve Gençlik Festivali kapsamında 23. Resim Çizme Yarışması bugün gerçekleştirildi. 27. Festival 23 Şubat- 31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinliklerde yurdun dört bir yanından binlerce çocuğu buluşturacak olan Festival, çocukların yeteneklerini açığa çıkaran 23. Resim Çizme Yarışması ile devam etti.
Bugün Gazimağusa ve civar köylerden 1000 öğrencinin katıldığı yarışma saat 09:00’da Çanakkale Ortaokulu’nda, saat 10:00’da Şht. Hüseyin Akil İlkokulu’nda gerçekleştirildi. 1’den 5’e kadar olan sınıflar Çanakkale Ortaokulu’nda, ana sınıflar ise Şht. Hüseyin Akil İlkokulu’nda yarıştılar.
Festival kapsamında, 15 Mart’ta Ses Buluşması Yarışması’nın Finali, 8 Nisan’da Kültürel Bilgi Yarışması, 13 Nisan’da tarih Avcıları yarışması, 21 Mayıs’ta Uçurtma Şenliği, 25 Mayıs’ta Resim ve Mektup Yarışmaları Ödül Töreni ve Sergileri, 27 Mayıs’ta Dans Buluşması, 29 Mayıs’ta MKD Kültürümüzü yaşatalım Sergisi, 31 Mayıs’ta Yürüyüş, Gösteri ve Konser etkinlikleri yer alacak. (MHA)

Editör: Mehmet Kasimoglu