Yarışma organizatörü Buket Özatay’ın yaptığı açıklamaya göre üç farklı kategoride yarışacak eserleri değerlendirecek jüri; Türkiye’den fotoğraf sanatçıları Reha Bilir ve Erol Doğaner, Kuzey Kıbrıs’tan ise fotoğraf sanatçısı Tevfik İleri olacak.

ÜÇ FARKLI KATAGORİDE YARIŞILACAK

Yarışmaya katılmak isteyen 15 yaşını doldurmuş fotoğraf tutkunlarının üç farklı kategoride en az üç en fazla sekiz fotoğraf gönderebileceği yarışmanın kategorileri, renkli konu serbest, siyah beyaz konu serbest ve doğa (renkli veya siyah beyaz)  olacak.

ÖZEL ÖDÜLLER VERİLECEK

Değerlendirmeler sonrası renkli dalda Öztan Özatay Başarı Ödülü Canon EOS 700D 18-55 IS Kit, Denktaş Vakfı Özel Ödülü 1500TL ve Kemal Saraçoğlu Özel Ödülü (Alpet Sponsorluğunda) 1,250 TL, siyah beyaz dalda Koop Süt Başarı Ödülü 1500TL ve Türkiye İş Bankası Özel Ödülü 1,000TL, doğa dalında Türkiye İş Bankası Başarı Ödülü 1,500TL ve Özatay Fotoğrafçılık Özel Ödülü Canon EOS 1200D 18-55 kit verilecek.

Ayrıca Tüm kategorilerin toplamında “En Fazla Sergileme Alan Fotoğrafçı Ödülü”ne Özatay Fotoğrafçılık tarafından Hama Dijital Fotoğraf Çerçevesi (38.10cm/15.0inc) hediye edilecek.

Sergileme alanlara katılımcı belgesi verilecek ve bu eserlerden sergi kataloğu basılacak.

KEMAL SARAÇOĞLU VAKIF’INA MADDİ KATKI

Her katılımcı Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı makbuzu karşılığı 15TL ödeyerek bu yarışmaya katılabilecek. Bağışlar fotoğrafların teslimatı esnasında Özatay Fotoğrafçılık şubelerinde yapılacak.

Ayrıca sergide satılan her fotoğrafın bedelinin %50’si eserin sahibi fotoğrafçıya, %50’si ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakıf’ına verilecek.

SON KATILIM TARİHİ 20 ŞUBAT

Yarışmaya katılacak olan eserlerin 20 Şubat 2016 tarihine kadar elden veya e-mail yoluyla teslim edilmesi gerekiyor. Eserlerin dijital ortamda CD’de kayıtlı olarak teslim edileceği yarışmada tüm kategoriler için fotoğrafçılar 50TL ödeyerek yarışmaya katılacak. Sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların baskısı organizasyon tarafından yapılacak.

Öztan Özatay 8. Fotoğraf Yarışması için oluşturulan jüri tarafından beğenilen eserler 5-16 Nisan tarihleri arasında Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlik ile sanatseverlerle buluşturulacak. 
Yarışmayla ilgili daha detaylı bilgi için Buket Özatay’a veya Özhan Özatay’a 22 38969 numaralı telefondan ulaşılabilir.

Editör: Mehmet Kasimoglu