Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, “Vee Perde” adlı 2 perdelik komedi oyunu dün akşam saat 19.30’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda tiyatro severlerle buluştu.
Tiyatronun yanı sıra televizyon dizilerinden de tanıdığımız, sinema filminin yapımcılığına imza atmış usta oyuncular Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey tarafından oynanan tiyatro oyununun kadrosunda Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Kutay Şahin, Ortans Kıvanç, Serdar Bordanacı, Merve Akaydın, Filiz Akın, Oben Onur yer alıyor.
Katılımın oldukça yoğun olduğu oyunda salonu DAÜ’lü öğrencilerin yanı sıra, Gazimağusa halkından izleyiciler tamamıyla doldurdu. Salonda adeta izdiham yaşandı.
Neil Simon’ın “Sunshine Boys” hikâyesinden yola çıkılarak hazırlanan“Vee Perde” adlı tiyatro oyunda, bir zamanlar şöhreti dorukta yaşamış olan iki eski komedi sanatçısı Cahide ve Adnan’ın 22 yıl sonra bir televizyon programı ile zorla bir araya gelişleri ve yaşadıkları çekişmelerin anlatıldığı oyun izleyicileri hem güldürdü hem de düşündürdü.
Oyunun sonunda tiyatro severleri selamlayan oyuncular uzun süre ayakta alkışlandı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu Oğurlu oyuncu Yasemin Yalçın’a plaket ve çiçek takdim ettiler. (MHA)


 

Editör: Mehmet Kasimoglu