Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 6. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda  “Erten Kasımoğlu Özel Ödülü”nü kazanan ve ödül töreni için ülkemize gelen Sırp çizer Miroslav Jakovljev, Erten Kasımoğlu ve Tantana Yayın Kurulu üyeleri ile öğle yemeğinde buluştu. Öğle yemeğinde Sırp çizere, Türk çizer Halit Kurtulmuş Aytoslu eşlik etti.
8 Ekim 2017 Cumartesi günü Büyük Han’daki Han Restaurant Lokantası’nda gerçekleşen yemekte Miroslav Jakovljev ile Halit Kurtulmuş Aytoslu, Erten Kasımoğlu ile tanışıp sohbet ettiler. Sohbet esnasında, Miroslav Jakovljev’in Erten Kasımoğlu’nun yaşamı hakkında geniş bilgiye sahip olduğu öğrenildi. Yemekte, Sırp çizer Miroslav Jakovljev günün anısına ödül kazanan karikatürü, Türk çizer Halit Kurtulmuş Aytoslu ise Erten Kasımoğlu’nun portre karikatürünü hediye etti.
Görüşmede her iki ünlü karikatürcünün de bundan sonraki çalışmalarda ve etkinliklerde gerek Tantana ekibiyle gerek Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği ile işbirliğini sürdürme kararı aldılar.

Ayrıntılar VATAN'da



Editör: Mehmet Kasimoglu