Bir daha söyliyeyim.
Mısır’daki sağır sultanın duyduğunu duymazlıktan gelen birkaç kişi var, onlar için bir daha söyliyeyim.
Kıbrıs türkleri içinde Kıbrıs sorunun çözümsüz kalmasını isteyen tek bir kişi bile yoktur.
Geçmişte Derviş Eroğlu’na atfedilen  ‘ çözümsüzlük çözümdür’ sözünün orjinali Makarios’a aittir ve 1968 yılında görüşmecilik yapan Glafkos Klerides’e söylenmiş olup basına aksetmiş ve 1990 lı yıllarda da içinde bulunan durum dolayısı ile Eroğlu tarafından da tekrarlanmıştır.
Kıbrıs tarihi dersine iyi çalışmama hakkını kendinde görmemelidir Kıbrıs türklerinin ve adasının geleceğini ellerinde tuttuğunu zannedenler.
Aramızdan birinin,  aramızdaki başka birini-birilerini kast ederek ‘ çıkarları için çözümsüzlüğü isteyenler’ lakırdısı, diplomatik bir dille tam bir talihsizliktir.
Yetkili makamlarda bulunan her hangi birimizin, hepimizi de hedef alacak böylesi lâkırdıları etmekten kaçınması gerekir.
Çıkarları için mahallenin kirli tutulmasını isteyenler var diyen muhtar, mahallelilerin tümünü hedef almış demektir, eğer kirlilikten çıkar sağlayanın adını söylemez ve onu kamuya mahalleliye teşhir etmez ise.
Dünkü habere göre, Kıbrıs Cumhuriyeti ile Fransa arasında, Fransız askerlerinin Kıbrıs Cumuriyeti sınırları içerisinde DEVAMLI OLARAK KONUŞLANMASINI ÖNGÖREN bir askeri anlaşma imzalanmış. 
Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı, bu anlaşmanın bazı maddelerinin kamu oyuna açıklanmıyacağını gizli kalacağını da duyurdu.
İmdi Akıncı ile, federayon görüşmesi yapan bu zihniyetin, müzakere masasındaki muhatabından gizlediği bir askeri anlaşma  var iken, Akıncı’nın zayıf bir ihtimalle de olsa, muhatapları ile uzlaşacağı herhangi bir anlaşmanın, kıymeti harbiyesi ne olacaktır.
Bırakın Akıncı’dan gizli bir anlaşmayı, Kıbrıs Cumhuriyeti hükümeti kendi halkından bile gizlediği bir anlaşma yapmıştır Fransa ile ve kuvvetle muhtemeldir ki bu anlaşma AB den de gizli tutulmuştur.
Garantörsüz ve askersiz bir Kıbrıs istiyoruz diye ortalığı velveleye veren Anastasiedes ve onun hükümeti ile Akıncı’nın olası bir federasyon uzlaşması bu gerçek ışığında ne kadar olası ve oldu diyelim kaç yıllık ömrü olur.
Kıbrıs Cumhuriyeti ile Fransa arasında yapılan bu gizli anlaşmanın içeriği, ‘ÇÖZÜMSÜZ KALMAK BU ANLAŞMA IŞIĞINDAKİ BİR ANLAŞMADAN DAHA İYİ OLUR’ dedirtecek şekilde ise. Böyle bir cümleyi söylemek zorunda kalmaktan daha iyi değil midir, adayı bizimle paylaşmak, barış içinde yanyana yaşamak varken, adayı Fransız askerleriyle paylaşmayı tercih eden bu zihniyeti sert bir şekilde protesto etmek.
Son söz , çıkarları için çözümsüzlük isteyen türk-türkler var mıdır, kimlerdir. Lakırdı Kâzım’ın kahvesinde, ya da içki sofrasında meze niyetine söylenmediği için onlar kimdir açıklanmalıdır.