Biriyle konuşur tartışırken zıvanadan çıkma noktasına gelirsem yapabileceğim iki şey vardır. Oradan kaçarım ya da dayak yerim.

Birine vurmak benim için seçenek değildir, olmaz da, olamaz çünkü vurmak bir insanın yapacakları arasında olmamalıdır.

Dünyada bir coğrafya parçasına verilen en güzel isim Anadolu ismidir. Hak edilmiş bir isimdir bu.

Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Taptuk Emre, Bektaşi, Hacı Bektaş ı Veli, Şeyh Bedreddin gibi uluları doğuran anaların çok olduğu bir toprak Anadolu.

Böylesi uluları yetiştirmiş bir toprağın töresi şiddete cinayete el vermez.

İnanmayın külliyen yalandır adını ‘ namus cinayeti- cinayetleri’ koydukları bir katl biçemi Anadolu töresi olamaz.

Bunu bir toprak ağası ya da kerameti kendinden menkul bir günahkâr şıh uydurmuştur ve kimi kötücül insanlar da buna sarılmış içlerindeki kötülüğe mazeret yapmışlardır.

Filimcilerin ve basının en çok da kötü amaçlı cahil politikacıların da büyük etkisi vardır bu kadın cinayetlerinin ‘ töre’ diye kabul görmesinde. Cinayet büyük bir suçtur ve dahi günahtır. Namusu her bir insanın sadece kendisinden sorulur. Errkkekkin teki hırsızlık yaparsa annesinin babasının ahlâkına, namusuna halel gelmez.

Hal böyleyken katil olacak, olabilecek kadar zayıf bir ruh ve sinir sistemine sahip olan kişinin yapması gereken şey içindeki katili def etmek olmalıdır.

Bir erkek, kendini sevmiyor diye, artık sevmiyor, ayrılmak istiyor diye sevdiğini hem de çok sevdiğini utanmaz arlanmazca söyleyen iddia eden bir erkek, terk edildiği için kendini terk eden kadını öldürüyorsa bu ahmaklık cinayeti olur, alçaklık cinayeti olur, korkaklık cinayeti olur ama asla ve katiyen namus cinayeti olmaz. NAMUSSUZLUK CİNAYETİ OLUR.

Kendi namusunu eşinden, sevgilisinden kız kardeşinden soran bir erkek varsa, işte o erkek ADAM değildir hatta erkek de değildir çok rrrr li çok kkk li errrkkkekk tir ki acınacak bir haldir.

Cinayet namussuzluktur ve töre iyicil, masum şeylerdir her zaman. Töre kötülük taşımaz.

Dünden güne yarına iyilik taşımaktır törelerin işlevi