Bundan çok kısa bir süre önce “Neo Nazi”olarak tanımladığımız Türk düşmanı bir grup Alman, bir Türk kahvehanesine silahlı saldırı düzenleyerek dokuz kişiyi öldürdü.  Ölenlerin 5 tanesinin Türk vatandaşı oldukları öğrenildi.

                Bu olaydan sonra Almanya’da yaşayan Türkler adeta savaştaymış gibi evlerinde nöbet tutmaya başladılar.  Nöbet tutarken de, “Korkuyouz, bunların ne zaman saldıracakları belli değil” mealinde açıklamalar yapmışlardır.

                Bu olaydan sonra Almanya’daki ırkçı saldırılara karşı 20 binin üzerinde Türk ve müslüman diğer yabancılar yürüyüş yapıp tepkilerini ortaya koydular.  Bu eyleme Türkiye’nin Berlin  Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve Ankara’dan bazı parti temsilcileri katılmışlar.

                Malum...İkinci Dünya Savaşı’nın baş kahramanı (!) Adolf Hitler “NAZİ” örgütünü kurarak bütün Avrupa’yı yakıp yıkmıştı.  Özellikle Almanya’da yaşayan Yahudiler,  önce ölüm çukurlarında öldürdüler, sonra da onları fırınlarda yaktılar.  Bu ne kin, bu ne acımasızlıktı...  Gerçekte Adolf Hitler, tam bir faşist ve diğer bir deyişle caniydi.

                Şayet İkinci Dünya Savaşı’nda yaşananları ve bütün Avrupa insanlarının Hitlerden çektiklerini okursanız, daha bir gerçekçi gözle bakacaksınız bu son sadlrılara.

                Özellikle Adolf Hitler’in kaleme aldığı “Kavgam” adlı kitabı, hala bir ibret ve nefret belgesi olarak bütün dünya insanlarının kitaplıklarında yerini koruyor.

                İnsan “Kavgam” adlı kitabı okurken adeta sinirleri bozuluyor, gece uykuları kaçıyor ve “Bu nasıl bir kavga” sorusunu soruyor.

                İkinci Dünya Savaşı biteli 75 yıl oldu.  Ve NAZİ idealleri “Neo Nazi”ciler tarafından yeniden hortladı.  Aşırı sağcı Alman gruplarının zaman zaman Türk evlerine ve Türk iş yerlerine saldırı düzenleyerek onları hayatlarından bezdiriyorlar.  Halbuki Türkiye’den Almanya’ya göç eden kardeşlerimiz, kendilerine yeni bir gelecek hazırlamak için kendi doğup büyüdükleri toprakları arkalarında bırakarak Alman sanayiine büyük katkılar koyuyorlar.

                Herhalde Türkiye hariciyesi bunun statistiklerini tutmuştur.  Almanya’da kaç milyon Türk yaşıyor, onlar hangi şehirlere yayılmışlar, hangi fabrikalarda çalışmaktadırlar ve kaçı orada kendi işini kurmuş...

                Bugün Almanya’da yaşayan ve Alman vatandaşlığına geçen Türklere “haydi bakalım tümünüzü sınır dışı ediyoruz” deseler, herhalde Alman sanayii çöker ve büyük yıkıma uğrar.  Almanya bankalarındaki mevduatlarını da çekip o paraları Türkiye’ye kaydırsalar, gerçekten Alman piyasa ve ekonomisi çok büyük bir krize girer.  Lakin gelin görün ki, namusları ile günlük iş hayatını sürdüren, kimselere bulaşmayan, herhangi bir akım veya siyasi misyona batmadan ekmek paralarını çıkarıyorlar ve NAZİ taraftarlarınca kurşunlanıyorlar.

                O bir yıldırma hareketi mi?  Veya Türkler şu “Neo Nazi”cilere ne yaptı?

                Irkçılığa karşı olan Almanların ünlü siyasetçisi Angela Merkel de, bu olaylar karşısında haftalık programını iptal ederek tepkisini ortaya koymuştur.

                Şu faşist gençlerin yaptıklarını kaç yüz bin veya kaç milyon Alman onaylar?

                Almanya bunun da muhasebesini yapmalıdır.

                Aklı başında olan insanlar, geçmişte ne kadar yakınını kaybedilmiş, Hitler Nazileri tarafından.  Düzenleri ne kadar zamanda yeniden tanzim edilmiş ve normal hayata dönmüşlerdir?

                Şayet Almanya “Neo-Nazi”cilere teslim olurlarsa, gelecekte onların çocukları ve torunları çok çekecektir bu çılgınlardan.  Almanya’daki yaşlılarla gençler arasındaki kültürel anlayışlar ve farklılıklar bir çığ gibi büyüyor.  Yeni nesil, zaten uyuşturucunun pencesindedir.  Özellikle ırkçılık ayrımı yapan şu çılgın gençlerin tümden uyuşturucu kullandıklarına parmak basabiliriz.

                Bu gençlerin aradıkları yeni maceralar ve yeni heyecanlardır.  Bu türdeki gençler, genellikle hiçbir şeyden tatmin olmazlar.

                Kim bilir gelecekte Almanya’da yaşayan milyonlarca Türk şu çılgın ırkçılardan neler çekecekler, onu da zaman gösterecek.