Yapamıyorum.

Çok zor değildir bunu söylemek.

Duvar örmeyi bilmediğiniz halde biri size duvar örmeyi teklif ederse yanıtınız işim değil yapamam olmalıdır.

Yapamıyacağınızı en çok da kendinizin bildiği bir işe, örneğin duvar örme işine girişirseniz, sonuç zaman kaybı olacaktır heba ettiğiniz tuğla kum çimento yanında.

Caka satmak için duvar örme işine girişilmez ve zaten duvar örme işinin de satılacak cakası verilecek pozu yoktur.

Caka satmaya uygun meslekler elbette ki vardır.

Herkesin, kadın erkek herkesin traş makinesi kullanabiliyor olmasına karşın berberlik mesleği için bir eğitim dönemi, çıraklık, bilgi beceri edinme süresi gereği varken yalnız ve sadece seçilmiş olma, aday olma ve kazanma mesleği eğitim gerektirmez.

Bu dünyanın her devletinde geçerli bir olaydır.

Koca ABD, Rusya, devletlerinde bile aday olmak ve seçilme kriterleri arasında bilgi, beceri aranmıyor, aranmadığı içindir ki aklı bilgisi vasat bir ABD yurttaşı kadar bile olmayan bay Trumph, dünyaya jandarma başkomutanı seçiliverdi.

Seçmen olup da allahın ahmaklarına oy vermeyi marifet bilen seçmen milletinin hayata ve tabiata attığı bir kazık olarak bunu not ettikten sonra dönelim güne, konusuna yazının.

Ne iş olsa yaparım abicilik bir süreden beri, adına eğitim  denilen şıklardan seçmeli test sistemi dolayısı ile başımıza büyük belâ kesildi.

Dikkat edilirse, siyasete, aday olup da kazanma hırsı ile atılmaya niyetli bireylerin büyük çoğunluğu herhangi başka bir meslekte başarılı olma şansı olmayanlardan ve veya başarılı olabilme kapasiteleri olmasına karşın işleyecek , uğraşacak kafa patlatacak takati olmayanlar arasından çıkıyor.

Siz, köprüler, barajlar yapabilme bunlarla ilgili çıkabilecek sorunları çözebilme kapasitesi olan insanların, beyin ve damar cerrahlarının, mesleğinde başarılı tıp doktorlarının, makinistlerin, kuaförlerin, laborantların, boyacı badanacıların ve her meslekte işinin ehli olanların siyasete hırslanıp da seçilmek, vekil, bakan, başkan olmaya heves ettiğini gördünüz mü, duydunuz mu.

Christian Dior vekilliğe heves etmediği gibi Christian Barnard da vekilliğe heves etmemişti.

İyi bir veteriner, hasta, yaralanmış hayvanları iyileştirmek dururken niye enerji bakanı olabilirim umudu ve hevesi ile aday olsun.

Hangi başarılı mobilya tasarımcısı ya da döşemeci, sağlık bakanı olabilirim abesliği ile siyaseti meslek seçmeye yeltensin gül gibi mesleği dururken.

Ritchie Blackmoore’un gitarist değil de cumhurbaşkanı olduğunu bir düşünün, eyvah ki ne eyvah, bir virtüözden mahrum kalırdık ve tabiat onun gitarından çıkan seslerin eksikliğini hissederdi.

Ne iş olsa yaparım abi diye yalvaran garibanları boş verin de ‘’ne iş olsa ama yüksek maaşı ve cakası, itibarı ve elbette ki dokunulmazlığı olması kaydı ile’’ diyen ve uygulayan açıkgözlere bakın.