Dara düşmüşsünüz, dara düşmekle kalmayıp gurbete de düşmüşsünüz ekmek derdine. Mesleğiniz olmadığı gibi diplomanız da hak getire.

Kopup Hatay’dan, Samsun’dan Urfa’dan Vietnam’dan gelmişsiniz Kıbrıs’a.

Tek seçenek var önünüzde ‘ ne iş olsa yaparım abi’ Bu konumda olmak anlaşılabilir bir şeydir, bu konumda olanın ve onun devletinin insanları bu konuma düşürmedeki payını ve sorumsuzluğunu unutmamak kaydı ile anlaşılırdır.

Anlaşılmaz olan Kıbrıs adası yakın tarihi ile ilgili zerrece bir bilgi hatta merak sahibi olmadan Kıbrıs tarihi hakkında yazmaya, nutuk çekmeye radyo ve televizyonlarda döktürmeye kabak doğramaya başlamak.

Masum Millet gazetesinden bihaber ve fakat 1900 lerde Kıbrıs adasında ne olup bittiğine dair UZMAN! Kişi.

Faiz Kaymak kim, ne etmiş ne eylemiş, hangi koşullarda nasıl mücadeleler vermiş bilmiyor olmak bir yana merak dahi etmemiş,  yazıyor  çiziyor like alıyor, tarih profesörü edası ile ‘ bizim köyde bir Celul Dayı vardı, o anlattı bana, pilavuna verirmiş Hristaki kendisine, işte canlı tanık ve işte sözlü tarih gardaş gardaş yaşardık biz.

Hele birde 15 Ağustos 1974 de Maraşlı ünlü Rum doktor , yaralı türk Askerlerini  tedavi ediyordu ücretsiz ve gönüllü olarak kendi kliniğinde diye sözlü tarih profesörleri var ki aman aman, 15 Ağustos 1974 günü galiba Ay da Merih de dondurma yerdi ki yemin billah ağnadıyor gözüyle görmüş olarak !

Ne iş olsa yaparım abi meselesinin Kıbrıslıtürkentelbireylerindeki tezahürü de ne yazık ki bu.

Ne iş olsa yaparım ağabeycilik, yazar, düşünür siyasetçi, tarihçi olma boyutuna devrildi.

Yaparsın abi, ne iş olsa yaparsın, çemberde bayrak, seçimde sandüviç taşımak, tv programlarına tükürük saça saça  tarih yazmak, yaparsın evet.

Yaparsın ve partin seninle gurur duyar.

Yazarsın olur. Sen yazınca kesin doğrudur.

Baba yazmak Türkiye Türklerinin işidir, asimile olup da Kıbrıslıca, ya da Kıbrıslıtürkçe olan BUBA dururken, Türkiye Türklerine özenip de baba yazmanın alemi mi var.

Hem ne demiş Kiprianu ların en Andros’u, ‘ kıbrıslıtürkler bir an önce united cyprus now olmazsa, Türkleşecek dememiş mi demiş.

O halde haydi bütün eller havaya ‘ en yüce özgürbirey ne iş olsa yaprım abi, tarih de kurgularım, bayrak da sallarım.