Cumhurbaşkanı’nın ilkokullardan sorumlu olmadığını söyleyebilirsiniz.
Benim, seçilmişlerden sorumlu olmadığımı söylemeye sakın kalkışmayın.
Her bir kişi oy versin vermesin bütün seçilmişlerden ve her şeyden sorumludur.
Kıbrıs sorunu adı altında incir ipi gibi uzatılan ve aslında Kıbrıs Türk halkının sorunu olan meselenin nasıl çözülebileceği konusunda neyin doğru olduğunu bu yazıyı okuyan herkes, hatta okuma yazması olmayanlar ve dahi sorunla ilgili olarak hayatı boyunca toplam bir dakika bile kafa yormamış olanlar bile biliyor.
Türkiye ve Yunanistan’ın, KKTC ile KC nin aynı anda evet demediği bir çözüm yolu yoktur, hiç olmamıştır ve olmayacaktır da.
Seçilmiş, her hangi bir makama seçilmiş birisi benden ya da senden sorumlu değildir ve fakat seni bilmem ( bilmem çünkü sorumluluk hissetmeyen birisine sorumluluk yüklenemez ) evet seni bilmem ama ben oy versem de vermesem de seçilmişten sorumluyum.
Sorumluyum, çünkü çocuklara ve okullara eğitime öğretime karşı sorumlu olmak boyun borcumdur.
Cumhurbaşkanlığı makamına aday olanların, nasıl bir ilk öğretim ve ilkokullar tahayyül ediyor olduğu ( eğer ediyorsa ) çok çok önemlidir. Yok öyle bir tahayyül diye bir sorumluluk hissetmiyorsa adaylığı abestir.
Ben adayım diye ortaya çıkan her bir hevesli,  çocuklara karşı borçlu olduğunu damarlarında duymuyorsa, makam hırsından, caka ve itibar peşinde koşmaktan başka bir derdin dertlisi değildir.
Ben adayım diye ortaya çıkan hevesli,  KKTC tarımının kendine yeterli olabilmesi için neler düşündüğünü,  oylarına talip olduğu insanlara söyleyemiyor ve ‘ o işten tarım bakanlığı sorumludur’ gibi hazır cevaplık yapacaksa, ona söyleyebileceğim tek şey Lefke portakalını sevmeyen, KKTC toprağına tutku ile bağlı olmayani, onu memleket diye içselleştirmeyen birinin adaylığı ancak ve yalnız makam hırsına ve caka, itibar ihtirasına sahip olduğudur.
Alizavraları, cırlavık seslerini, ekşilice ve lapsanaları, şinya ve harup, zeytinleri sevmeyen onlara karşı sevgisi ve hayalleri olmayanlar bir kenarda otursun artık.
Memleketin, onu her şeyi ile seven, sorumluluk duyan insanlara ihtiyacı vardır.