Söküğünüzü dikemeyesiniz istiyorlar.
Adına global modern dünya düzeni denen bu sistemin hepimizden istediği bu.
Gömleğinizin düğmesi koparsa dikemeyelim istiyor bizden modernizm.
Söküğümüzü, düğmemizi dikemiyoruz da bunları yapmak için terzilerimiz mi var.
Var diyen çıkar elbet, nesli tükenen, tüketilen bütün zenaatkarlar arasında son temsilciler yaşamaya çalışıyor giderek tenhalaşan ara sokaklarda.
Niye mi böyle olduk.
Bir türlü paraya daha çok paraya en çok paraya doyamayan ve ayni kente 3-5 şube açan market adı altındaki şeylere bakın nedenlerden biri ordadır.Sandüviç de satıyorlar, pilavuna, çörek ve dolma ile kuru fasulye pilav da.
Sistem arsızları azdırırsa bu son kaçınılmazdır.
Mahalle bakkallarını, terzileri, berberleri, marangozları, döşemeci ve mobilyacılar ile benzeri zenaatkarları meslek erbabını bile isteye, görgüsüzlüğümüzden ve gem vurmayı bilemediğimiz
arzularımızdan biraz da biz yok ettik.

Gem vurulmaz arzularımız birkaç senede bir araba değiştirmeye, telefonu en yeni modelle değiştirmeye, daha liseyi bitirmeden ya da bitirdiği gün evlatçığımıza araba almaya kadar sürükledi bizi ve evlatçıklar da ikinci eli kabul etmez hale geldiği gibi ilkokula devam eden çocuklarımızda da ne demekse akıllı ! telefom vücüdunun aksesuarı haline de geliverdi.
İyi de bu evlatlar niye terzi olmak istemiyor, niye marangoz olmak istemiyor, niye Çetinkaya’nın as futbolcusu olmak istemiyor.
Niye bu ülkenin günümüz ve gelecek on yılları için ille de şart olması gereken meslek elemanları, teknik elemanlar yetiştirilmesi bir  eğitim planlaması içerisinde devlet ve hükümetler tarafından ciddiyetle ele alınmıyor.
Misal ; Kıbrıs adasına özgü olduğu, tattığımız Türkiye ve Yunanistan zeytinleri ile ayan beyan ortada olan Kıbrıs zeytininin gelecek on yılda nasıl yok olacağını seyretmek zorunda mıyız.
Ne mi demek istiyorum.
Hangi köylerimizde kaç tane gençimiz uzman ziraatçiler tarafından zeytin ağaçlarının ıslah edilmesi, bir ağaçtan en yüksek verimin alınması gibi eğitimlere tabi tuttuluyor.
Küçük baş ve elbette büyük baş hayvanların  günün koşulları ile verimli olarak nesillerinin devamı için neler yapılıyor.
Kaç gencimiz hayvan yetiştiriciliği üzerine eğitim yapıyor.
Ve neden , neden ziraat mühendisleri ile veterinler şehirlerde istihdam ediliyor bütün hayvanlar ve ekilen biçilen topraklar ağaçlar bostanlar bağlar köylerde iken
Neden.
Tüketelim istiyorlar insanlığımızı da kimliğimizle birlikte ve onlara eşya olalım bize eşya satsınlar diye.