Ünlemdir.

Yüzde binbeşyüz artarsa kârları işverenlerin ve halâ portakalı görmeden ölürse yoksul annelerden doğan çocuklar ünlemdir itirazımız.

Yüzüne yüzüne tüküremiyeceğimiz için hükmedenlerin ve zaten tükürsek de onlar için bu yaz yağmuru olarak algılanacaksa ünlemdir varlığımız.

Ünlemiz Paris’in bulvarlarında Beyaz Ev’in karşısında.

(ki kendisi USA başkanının ikâmetgâhı olur ve türkçeye beyaz ev olarak tercüme edilmesi gerekirken padişaha itaat etmek hatta devlete kul olmak içimize işledi diye, saray olarak algılarız).

Ünlemdir varlığımız.

Adaletin, paylaşımın ta kendisi olan tabiatın içinde yaşarken, adaletsizliği haksızlığı, toplumsal yaşama biçemi olarak süzebilen ve geliştirerek dünyanın jandarmasını yaratan sonra da bu jandarma karşısında hizada durmayı marifet bilen bu hayat tarzına karşı ünlemdir boyun eğmeden düzene, yaşamak.

Ünlemdir hersabah yeniden doğmak ve kurmak dünyayı simurgun uçuş servüneninde.

Sesin ve sözün, şiirin, şarkının koroya uygulanamıyan kişiselleğin ovalarında dağlarında uçurumlarında, denizin durgunluğunda dalgalarında, köpürüp coşmasında ve gökyüzünün dingin engin maviliğinde, yağmur kar boran yüklü bulutlarında, fırtına ve kasırgada kendini yaşamakta ısrar ve hatta inat etmesi insanın ve hep iç ihtilaline hazırlanması ünlemdir.

Çekirdeği elmanın, kirazın hurmanın narın ünlemdir ve toprağı yırtıp çıkması lâlenin nergisin, papatyanın boyvermesi zeytin ve mersinin, harubun defnenin sürgün atması ve yaprağa kesmesi çınarın, ünlemdir.

Doğurması bir kadının ünlemdir.

Canın, hiçbir iktidara ve bilime teknolojiye devlete kanuna nizama orduya atoma nötrona kimyasallara nükleere ihtiyaç duymadan canlanması ananın rahminde ve vakt erişince doğması hayata ünlemdir.

İlk sesi bebeğin, ilk sözü ve ilk adımı ünlemdir.

Mavinin mavi olması ve yeşili ağaçların, mesaryanın sarısı, bakırı lefkenin ünlemdir, portakal ve yusuf,yusufçuk ünlemdir.

Bir ah çektiğimde karşıki dağların yıkılması ünlemdir.

Ve ünlemdir “görüşmeci yeşil soğan getirince dağlarına bahar gelmesi memleketin”

“Memleketim

yazda çınaraltı ve su

Kışta odun isi

Ve çıplak etim”

Olması ünlemdir.

Ünlemdir hayallerle yaşamak.

Ve ünlemdir koçero.

Donkişot ünlemdir.

Ç ve serçe ünlemdir.

Ünlemdir Deniz

Ve tuz

Tuz ve suyun birlikteliği ünlemdir.

Ve simurg

Ve yetinmesi ağacın dalında kuşla.