Seçildiğiniz ana kadar sorunlar hakkında, eğer varsa siyasal bakış açınızla sorunlara bakıp, görüp yaklaşma, görüş beyan etme hakkınız. Bu hakkınız demokratik ve siyasal hakkınız ve fakat seçildiğiniz andan itibaren sorunlar hakkında kişisel, partisel bakış açınızdan çok daha önemlidir sorunların çözümü.
Ve zaten adına demokrasi denen sistemlerde seçimlerde oy verenler sizi, dediğim dedik çaldığım düdük demeye devam edesiniz diye değil var olan sorunları aşarak yeni sorunlara yelken açasınız diye seçerler.
KKTC ülkesinde en azından benim gözümle bakınca en ciddi sorun, gençlerin işsizliğidir.
Gençlerin işsiz olması karşısında, sık dişini de anavatana bağlanacağız, sık dişini de KKTC yi tanıtacağız demek işe yarasaydı şimdiye kadar yarardı.
Öte yandan yine, gençlerin işsiz kalması karşısında, sık dişini de sosyal demokrasiyi, sosyalizmi kuracağız, çok yakında ahanda bu Şubat ayı içinde federal Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir parçası olacağız, demenin de işe yaramadığının çoktan anlaşılması gerekirdi.
Gençlik dediğiniz şey de tıpkı çocukluk gibi geçici bir süredir ve 7 yaşından 25 yaşına kadar sağda ya da solda güzel günler görecek vaadleri ile diş sıkmaktan ağzında diş kalmayan nesiller geldi geçti geçiyor.
İşsizlik sorununa ister sağdan bakın ister soldan, sorun sizin bakış açınızla hiç ama hiç ilgilenmeden çözülmeyi bekliyor yıllardır.
A benim güzel siyasetçim, hanginiz evladına bir barda, diskotekde, bet ofisde body guardlığı kupon almayı  iş olarak layık görür, ya da siz hakikaten oto park bekçiliğinin, reklam broşürü dağıtmanın, yollarda ot sökmenin , plastik artıkları toplayarak siyah torbalara doldurmanın iş olduğunu mu sanıyorsun.
Nasıl bir devlet haline getirdiniz şu KKTC yi özellikle gençler için, dönün ve bir bakın, görmek için bakın.
Genç olsaydınız 15-25 yaş arasında olsaydınız ne düşünürdünüz.
Umudunuz olur muydu yarına değgin, yoksa sık dişini diyerek yaşanılan çocukluk ve ilk gençlikten sonra ‘sık dişini evladım da güzel günler bilinmez bir yakında’  demeye mi alışırdınız olası aile kurma durumunda, çocuklarınıza.
Yoksa kesip bileti basıp gider miydiniz.
Beyler beyzadeler, seçilmişler eyyy.
Ana sınıf dediğiniz sınıflardan tutun da lise sona kadar 35-40 bin çocuk ve genç var ülkemizde, üniversiteleri de siz ekleyin 40-50 bin arası istihdam sağlamalısınız 15 yılda ya da o kadar pasport işsiz bırakacağınız gençler için.
Bırakın artık lafazanlık üzre tartışmaları da sarılın işinize, çözün sorunları ya da ‘Sorunlar halkın sorunlardır, biz halk değiliz sorunlar bizi ilgilendirmiyor, günümüzü gün ünvanımızı vekil bakan eyler keyfe bakarız’ deyin.
Keyif sizin, ya gününüzü gün edip eğlenin vekiller olarak ya da yorulun sorun çözmek için.
Bakıp duracak,  bir birinize karşı, söze söz arşına bez yetiştirmek için seçildfiyseniz.
Düşün yakamızdan.