Zaten söylemişti, bu buluşma müzakere buluşması değildir diye.
Yine de iyi.
Göreceğiz ne kadar uygulandığını.
Aslolan,  arada kaynayıp gitmemesi gereken ise,  siyasal eşitlik, egemenlikte ortaklık ve kararlara etkin katılım konusunda Kıbrıs elen tarafının pozisyonunda en ufak bir değişiklik olmadığını, bu müzakere olmayan müzakercikde de Anastasiedes’in, bir biçimde hissettirmiş olması.
Umalım ki, bunlar olmadan olamıyacağını da hissettirmiş olsun Akıncı.
Makarios’tan başlayarak, bütün elen görüşmecilerin asıl niyetlerinin sorunu çözmek olmayıp, sorunu müzakere sürüncemesinde bırakmak olduğunu yaşadığımız 50 yıllık müzakereler sürecinde gördük, inanmak isterim ki Akıncı da artık bunu görmüş olsun.
Ucu açık müzakere sürecini kabul etmiyoruz demek bişeydir ve fakat meramı tam olarak anlatmaktan uzaktır.
Bu konuda Akıncı müzakere sürecinin ucunu kapatmak görevi ile karşı karşıyadır.
Evet müzakere sürecini binbirinci kez yeniden açmak Akıncı’nın siyaseten tercihi olabilir ve ben buna saygı da duyabilirim şu şartla ki ; müzakerelerin bir sonlanma zamanı olduğunu kendi kendine tespit edip, hem elen muhatabı ile ve hem de Kıbrıs türkleri ile paylaşsın.
Örneğin desin ki 2019 sonuna kadar veya 2020 haziranına kadar görüşelim ve bitirelim.
Yok hayır bu yapılmaz da ha bu gün ha yarın , aha da gelen sene,  az kaldı birkaç senecik daha diye bir tavır ucu açıklığın dik alasıdır ki sürer bir 50 yıl daha.
Kıbrıs türk tarafı ve Türkiye taa 1950 lerden başlayarak sorunun çözümü konusunda hep ALİCENAP davranmış taraftır ve fakat dünya üzerinde hakim olan devletler hukuku, güçlünün hakimiyetinin hukuku,  bütün iyi niyetimize karşın hep bizi cezalandırmıştır,bu o kadar komiktir ki : 1960- 63 yılları arasındaki Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde var ve yasal olan-anayasal olan iki ayrı futbol ligi bile ( KOP ve KTFF ligleri ) devlet olan haklıdır, insan olanın hakkı yoktur, çünkü aslolan insan olmak değil devlet olmaktır salak ve gayri insani devletler arası hukuk yüzünden OHİ ile karşılanmakta ve ellerinden gelse KKTC sınırları içinde zıplayan , oynanan bütün topları  kurşuna dizmek ateşi ile yakmaktadır komşularımızın beynini ve benliğini. Ne güzel olurdu Anatasiedes, bir Apoel- Çetinkaya, Küçük Kaymaklı-Omonia, AEL-DTB maçı teklif etseydi.
Eder mi etmez, etmedi. Oysa bu teklif güven yaratıcı ve niyet belirleyici teklif olurdu.
Bari Akıncı bunu teklif etse de niyeti anlasa.