Siyasal farklılıklar !! kutuplaşmaya dönüştü. Seçim bitinceye kadar da böyle sürüp gidecek.

Bir memleketimiz var ve o memleket bizim.

Biz kim miyiz. Biz hepimiziz.

Öğretmenlerin olduğu kadar memleket öğrencilerindir de. İnşaat mühendislerinin olduğu kadar, inşaat işçilerinindir de, makine mühendislerinin olduğu kadar makinistlerin ve makinist çıraklarınındır da, ziraat mühendislerinin veterinerlerin ne kadar memleketi ise burası o kadar da rençberlerin ve çobanlarındır da.

Doktorlar ne kadar söz sahibi ise hastalar da o kadar.

Memleketi ancak ve yalnız kendisi kurtarabilire inanan aday varsa, onlara biraz tevazu öneriyorum, çünkü memleket ve sorunlar adaylar kadar hatta daha çok  seçmenlerindir.

Bir birimizi kırıp geçirerek kırk yılda vardığımız nokta bu gün olduğumuz nokta.

Artık bir birimizle değil sorunlarla boğuşmak vakti gelmedi mi.

Hiçbir sağcı milliyetçi hiçbir solcudan emekçiden ve hiçbir emekçi solcu hiçbir milliyetçi sağcıdan daha fazla buralı değildir.

Siyasetçilerin eğilimli olduğu dille konuşursam bir birinizi kırabildiğiniz kadar kırdınız ve kırın 23 ocak seçim gününe kadar.

Sonrasında mı.

‘ mevsimi geldi artık ’ bir birinizle değil ama farklı fikirlerinizden vaz geçmeden sorunlarla boğuşmanın ve her bir sorunu aşmanın.

Pahalılık ve işsizlik sağcı solcu ayırmadan hepimizin boğazına sarılmış ve eğer pahalılığı aşarsa her hangi bir düşünce bu her düşüncedeki insanlar için iyi olacak, özellikle genç insanlarımızın istihdam sorununu şu ya da bu görüşteki iktidar ya da iki farklı görüşten oluşan koalisyon iktidarı aşarsa bunun olumlu sonucu tüm gençlerimize ve haklımıza memlekete yarayacaktır.

Kendi partisel görüşlerinizden taviz vermeden farklı partisel görüşlere de saygı duymak ve birlikte aklın akıl ile tartışmasından olumlu sonuç çıkarmak olası değil mi.

Yukarda da söz ettim sevgili Acar Akalın şarkısından.

Barışın mevsimi geldi artık anlamında yazmıştı şarkısını.

Demokrasinin de mevsimi gelsin artık.

Farklılıklar kapışmamıza neden olmasın, farklılıklarımız gelişmenin önünü açar eğer istersek.

Farklılıklarımız düşünsel anlamda zenginliğimiz olsun ki hayatımızı da zenginleştirebilelim tartışa tartışa ve sorunları aşa aşa.

Aman dikkat tartışmak kavga etmek değildir, bunca yıl öyle algıladınız, artık algıyı bırakın gerçeğe hakikate bakın.

Tartışma kavramının hakikati sorunlar üzerinde, çözmek için tartışmak ve çözmektir.