Bir yarınız öbür yarınıza hain diyor.

Öbür yarınız da bir yarınıza barış düşmanı diyor.

KKTC seçmenleri yani iki yarınızın da, bize oy verin de biz sizin bütün gündelik sorunlarınızı çözeceğiz diye yalvar yakar oy istedikleriniz,  ne bir yarınıza hain denmesini onaylıyor ne de öbür yarınıza barış düşmanı.

Kıbrıs türk halkı size sorunlarını çözesiniz ihtimali ile oy verdi.

Artık kabul etmelisiniz ki Kıbrıs türkleri arasında dikkate alınacak sayıda barış karşıtı olmadığı gibi, vatan hainliği babında da ayni oran söz konusudur.

Birbirinize hakaret ederek, birbirinizi aşağılayarak geçirdiğiniz her gün sizin ve çocuklarınızın gününden, yarınından çaldığınız gündür.

En iyisi siz, yarın, hemen yarın meclise toplaşın, Cumhurbaşkanı’nı da davet edin.

Toplantıya ‘’ hainler’’ diye başlasın hain demekten haz alan ekip ve devam etsin yoruluncaya kadar bağırsın, ellerini öfkeyle sallayarak, ‘ hainsiniz’’ ‘ hainsiniz , hainsiniz çünkü….’’ Diye devam etsin ve bu hakaret ve aşağılamalardan yorulunca da,’ bize göre anlaşmanın yolu diye anlaşılır cümlelere başlasın, belki.

Toplantıya ‘ barış düşmanları’ diye başlasın diğer ekip, en şık jest ve mimiklerle diğer ekibe bağıra çağıra haddini bildirsin yoruluncaya kadar. Yorulunca da ‘ bize göre anlaşma ‘ diye başlayıp anlatsın.

Bu arada Cumurbaşkanı da ‘ ama be baylar kimse bana’ diye başlayıp, kendi eteğindeki öfkeyi ve hayal kırıklıklarını dillendirsin en sert şekilde hatta ‘ kimse benden daha vatansever-yurtsever olamaz’. ‘Hiç kimse benim kadar barış sever olamaz’ diye nutk etsin.

Ve böyle pençe penç hakaretleşip, birbirinizi aşağıladıktan sonra belki Kıbrıs sorununda ortak bir karara varırsınız da kurtuluruz bizler de sizin Kıbrıs sorununu-davasını çözme konusundaki NUTUK KİRLİLİĞİNİZDEN.

Aldığınız hiçbir oy,  siyaseten rakip gördüklerinize hakaret edesiniz, onları aşağılayasınız diye verilmedi.

Hele de Kıbrıs sorunu-davası üzerinde habire kavga çıkaracağınız, birbirinize sövüp sayacağınız bir mesele değil tam tersine üzerinde UZLAŞACAĞINIZ HAYATİ BİR MESELEDİR.

Parça parça edin birbirinizi, pençe penç tartışın ve sonunda uzlaşın., ortaya bir meclis kararı çıksın ve bitsin aranızdaki sidik yarışı.

Artık anlayın ki Kıbrıs sorunu – davası bir yarınızla öbür yarınız arasındaki bir sorun değil.

KKTC ile KC  arasındaki, türklerle elenler arasındaki bir sorundur.

Böyle giderseniz bir Koffi Annan da, sizin için gerekecek.

Kendinize gelin, niye seçildiğinizi hatırlayın.

NOKTA