Pilot olacam derdik.
Soru büyünce ne olacaksındı. Yaşımız 7 bilemedin 8, uçak görmüşlüğümüz de ayda mayısda bir  göğünden geçerse uçaklar Kıbrıs adasının.
Pilot olacağını söylemeyenler de öğretmen derdi ya da doktor.
Niye böyleydi, araştırsa Vamık Volkan gibiler elbet bir sosyo psiko cevap bulacaklar ama kulak asmayın, pilot ya da öğretmen, doktor dememizin sebebi, büyüklerimiz için bilinen muteber birkaç meslek vardı, onları sayardık, anne babalarımız bizimle övünsün diye.
Yeri geldi diye söylüyorum, Kıbrıs türklerinin 1963- 67 arasında kuşçuluğa ve kafes yapımına sardığı merağı ( Vamık Volkan’ın yalancısıyım ) kuşatma altında yaşama travmasına !!! bağlar ya Vamık bey, o da safsatadır, bilim !!! olsun diye bilim yapma modasının dayanılmaz hafifliğidir.
Yapacak başka ne işi vardı ki, Lefkoşa sur içinin yarısına hapsedilmiş olan insanların.
Top oynamaya dursa çocuklar gençler, Atatürk ilkokulu avlusu bir, bir de eski polikliğin orası ve Kanlı Mescit’in ordaki boş arazı. Evet Yeni Saha vardı ama sınır bölgesi idi, Tıpkı Çocuk bahçesi gibi.
Erdal da ne yapsın topu iyi oynayamazdı, kuşa ve kafese sardı. Neme lazım kafes içinde büyük ustaydı.
Belki Vamık bey, Denktaş’ın kuş merakını hepimizin merakı sanıyordu, mazur görüyorum kendisini bizi tanıma şansını hiç zorlamadı ve ola ki Denktaş’tan hareketle bir genelleme yaptı. 
Geçelim dünü gelelim güne.
Bugün çocuklarımıza ne sorduğumuza gelelim, daha doğrusu çocuklarımız adına neye karar verdiğimize.
Pilot mu olsun yoksa uçak mı sürsün. Bu nasıl soru demeyin az düşünün ne mimar mühendisler var ev-köprü vs yapmayan ama hem de inşaat mühendisi olan.
Çocuklarımız hasta yaralı hayvanları tedavi mi etsin yoksa veteriner olup da  bayıdırlık bakanlığında memur mu olsun.
Öze dönelim.
Hayvanlarla haşır neşir bir hayat içinde çoban olsun mu çocuklarımız yoksa 25 yıllık iş hayatında bir tek defa bile hayvan tedavi etmeden veteriner diplomasına sahip mi olsun.
Ziraat mühendisi mi olsun yoksa toprağı sürüp ekip biçsin ağaçlandırsın mi.
Bize yeni ufuklar açacak yazılar mı yazsın, gazteci mi olsun.
Ömrü hayatında hiç makine görmeyecek olan bir makine mühendisi mi olsun, yoksa su motorlarını, bozulmuş otomobilleri dozerleri tamir mi etsin.
Olmak ile yapmak arasındaki ilişkiyi, farkı düşünün.
Çocuklarınız bişey olsun mu bişey yapsın mı.