Pasta yapmayı sever misiniz.

Bilir misiniz pasta yapmayı, eskiden keyik derdik şimdilerde kek denen şeye ve hazırlanırken hamuru içine çifte şilin atmak bir hayli yaygındı.

Anneler bilirdi çifte şilinin hangi dilimde olduğunu, o dilimi evin tek kızı, tek oğlu ya da en küçüğü alsın diye türlü şirinlikler yaparlardı.

Pekmezlisi de pek güzel olur havuçlusu da.

Hindistan cevizli kekler bir başka güzeldir.

Eminim ki bu yazıyı okuyan herkes Hindistan cevizli pasta yemiştir.

Ben size Hindistan cevizli pasta ile çok benzemesine karşın Hindistan cevizli olmayıp da HİNDİSTANLICEVİZ ya da HİNDİSTANLI CEVİZ pastası tarifi yapmak istiyorum.

Un şeker, yağ yumurta bunlar bilinen şeyler,  bunlarla ne yapacağınızı biliyorsunuız, ben bilmediğinizi tarif etmek istiyorum.

Çarşıdan,marketten bir adet Hindistan cevizi alın. Yok yok hemen kırıp, soyup rendelemeye girişmeyin öyle yapmaya kalkışırsanız, bildiğiniz alıştığınız Hindistan cevizli kek olur; bizim niyetimiz Hindistan cevizli kek yapmak değil HİNDİSTANLI CEVİZ keki yapmak.

Çarşıdan, marketten Hindistan cevizini aldınız mı, aldınız aldınız, şimdi onu masaya getirip karşısına oturun, sanki uluslararası bir sorunu çözecekmiş gibi bir yüz takınıp, sorun Hindistan cevizine  ne olduğunu, kim olduğunu, eğer size  ‘ben Hindistan ceviziyim derse, anlayın ki mızıkçı, bozguncu, mızır bir cevizdir.  Yanıldığını, yanlış bildiğini dahası yanlış yaşadığını söyleyin, kabullenmezse yanıldığını, onu ikna odasına, ikna sarayına almanız gerekir ki Hindistan cevizi olmayıp HİNDİSTANLI CEVİZ olduğunu kabul etsin.

Söylediniz ve inat mı ediyor. Ona kim olduğunuzu hatırlatın. Koskocaman SİZ mi biliyorsunuz yoksa bir garip hindistan cevizi mi biliyor. İkna edemediniz mi onu Hindistan cevizi değil HİNDİSTANLI CEVİZ olduğuna, Euro, dolar, paund hatta türk lirası teklif edin, rüşvet değil canım, gerçeği görme, uluslararası  literatüre, tanınmış sebze meyve haline kabul edilmesi için.

Yine mi olmadı, alın götürün onu,  dernek parti binasına, medya şti ltd lere hatta saraya.

Buralara gidince de olmazsa, medeniyetten uzak, AB normlarını iplemeyen o hınzır hindistan cevizini dayağa, işkenceye , en iyisi FARKINDALIK SEMİNERLERİNE tabi tutarak, hindistan cevizi değil, ama fakat ve mutlaka HİNDİSTANLICEVİZ olduğunu fark etmesini sağlayın.

Sağladınız mı.

Evet şimdi elinizde bir adet HİNDİSTANLI CEVİZ var.

HİNDİSTANLICEVİZ kekinizi bildiğiniz gibi ( zaten sizden iyi bilen kim olabilir ki memlekette) bildiğiniz gibi fırına verip pişirin.

Nikos’la buluşacaksınız ya, ona ikram edebilirsiniz.