İki görüşsüzlük.

Birincisi,  ohh Anavatan yine imdada yetişti, yan gelip yatmaya devam edebiliriz, yatarken de, geçmiş aylardaki kesintilerin hemen derhal bize ödenmesini talep etmeliyiz.  Bakan da zaten tanıdıktır bir telefon açayım da geciktirmesinler.

İkincisi, Allah kahretsin, bütün siyasetimizi Türkiye’nin para gönderemeyeceği üzerine spekülasyon yaparak inşa etmiştik, hayallerimiz yıkıldı. Ama çok da sorun etmeyelim hemen yeni taktiği devreye sokalım. Para geldiğine göre devlette çalışanlardan yapılan kesintiler derhal bize ödenmeli hem de yasal faizi ile ödenmeli, ödenmezse grev, miting dahil her türlü yasal hakkımızı kullanacağız.

Ol hikaye bundan ibaretse bir sonraki Anavatan ya da AB dilenciliğine kadar halimiz bu günkü gibi devam eder.

Yok,  sayıları çok az olan ve kendilerini memlekete hayata tabiata karşı sorumluluk içinde hissedenlerdenseniz, gün bu gündür.

Her türlü fırsatçının,  kolay kazanç peşinde koşanın, tembelliği, sorumsuzluğu prensip edinenlere fırsat vermemek, harcanacak her türk kuruşunun gerekli yerlere harcanmasının denetleyicisi olmak sizin elinizde. Bu konuda kendilerini medya diye isimlendirenlerden ve sosyal medya üzerinden spekülasyon yapanlardan medet beklemeyin. Yazılı ya da görsel medya ve sosyal medya kurnazlarının tümü, yazımın başında değindiğim iki görüşsüzlük kampından birine dahildir.

Medya sahiplerinin aynı zamanda başka alanlarda da yatırımları, kârlılıkları ve bağlantıları var ve buna karşın, örneğin uyduya çıkmak için, üç kuruşa çalıştırdıkları insanların maaşını ödemek için, Türkiye’den gönderilen her kuruşa göz dikmekten asla çekinmezler.

Bir düşünün bu medya olan şeyler, ne zaman GSM şirketlerinin aleyhine sayılabilecek tek bir haber yapmışlardır. Hiç. Neden mi hiç az düşünürseniz cevabını bulursunuz.

Yurdunu ve hayatı seven, yarınlar için Kıbrıs Türk halkına güzel bir gelecek düşleyen her bir Kıbrıs Türkü,  Türkiye’nin bir kere daha sağladığı bu kaynak sizin sorumluluğunuzdadır, kör çar edilmesine göz yummayın.

Sorumluluğunuzu üstlenmez denetlemezseniz, ağlaşmanın hükümete, hükümetlere sövmenin faydası olmayacaktır.