Siyaset, partiler seçimler seçilenler işte bunlar için yazmak abesle iştigal ve ben yıllardır abesle iştigal ediyorum.

Nedenini sormasanız daha iyi olur çünkü sizde aynı haldesiniz.

Evvel emirde bü ülkede siyaset yok.

Siyasetçi olmadığı için mi yok, yoksa siyaset olmadığı için mi siyasetçi yok.

Siyaset yapılsın diye,  yıllar önce arkadaşlarıyla birlikte çaba harcamış ve bir parti kurmuştu Ahmet Midhat Berberoğlu.

Sonra aralarında benim de olduğum acemi acullar mangası, zücaciye dükkanına fil taaruz eder gibi hay ettik ve daha demokratik mücadelenin ilk basamaklarına yanaşmadan, sol sol diye sloganlarımızla tarümar ettik demokratik olma olasılığı olan bir yapıyı.

Bu o kadar vahşiyane idi ki, 1973 cumhurbaşkan muavinliği seçiminde, göğsümüzü gere gere adayımız dediğimiz sevgili ve demokrat Ahmet Midhat Berberoğlu’nun, demokrasi yeşerebilsin diye emekleyen çabalarına ‘ devrimci bir darbe’ indirerek, yok hayır, bize demokrasi lûzum değil biz lider isteriz, lider söyleycek eyleycek, halk da alkışlayıp oy verecek deyen zihniyete gafilce yardımcı olduk.

Yetti mi.

Hayır yetmedi.

Biz 1973 seçimlerinde  şimdilerde ‘ BEY ‘ yönetimi denen yönetimin de adayı olan ve tabi ki Kıbrıs Türk halkının lider kabul edip bağrına bastığı Rahmetlik Rauf Denktaşı, Berberoğluna karşı destekleyeceğini ilan eden birini  ‘ ben ancak başkan olursam partiye üye olurum ‘ demesine rağmen bağrımıza bastık, başımıza tac ettik ve doğal sürecin kopmasına, bu güne kadar da dikiş tutturamamasına el verdik kol kanat gerdik.

O gün bu gündür bütün partiler ne yazık ki partimsi olarak kaldı ve lider mevhumu partileri de sarmalına aldı.

Sol diye bilinen partilerde lider bir tane olmaz.Olamaz oldurmazlar her biri bir lider solcuların anadan doğma lider.

Dünyanın her devletinde sol partiler fraksiyonlar ile ömür tüketir ve her fraksiyonun kendi lideri ve tabanı da var öyle ki seçim kaybeden arkadaşları için helva bile kavurmacasına.

Siyaset yok evet

Sağda ya da solda oldukları iddiasındaki partilerin ülke sorunları hakkında herhangi bir bilgi depolamaları var mı, varsa bir zahmet söyleyiversin en çok oy alan iki parti 2000 yılında tespit ettikleri ve çözümü için kafa yordukları hangi sorunlar vardı.

Dünya siyasi partileri kale almadığı için güneşin etrafında 20 kere daha döndü ve siyasi partimsiler de takvimle birlikte 2020 vasıl oldular.

Bu vasıl olmada biriktirdikleri hiçbir şey yok.

2000 den önce sağdayız diyenler anavatan diyordu ve 2000 den sonra anavatan demeye devam ediyor.

Soldayız diyenler biz başaramayız , Kıbrıs sorunu çözülmeden çeşmelerden içilebilir kalitede su akıtamayız, kapımızın önünü bile süpüremeyiz diyorlardı, şimdi de (SSCB bitti ya) yetiş ya AB, imdat ey ABD, çözün Kıbrıs sorununu da euro ödenelim diyorlar.

Ha bir de iki toplumlu iki bölgeli federasyon diyorlar. Bir federasyonda bakanların 14 elen 1 i türk olunca bunun nasıl iki toplumlu olduğunu bile düşünmeden.

( ara ara, gerektikçe öz eleştiri devam edecek. Bu gün şiir bekleyenler bağışlasın beni )