Yasaklar başlamalı.

Lüks araba ithali yasaklanmalı.

Yüzme havuzu inşası yasaklanmalı.

Yasak olmaz mı diyorsunuz, çok yüksek vergiler konulmalı, yetmez,  havuzun suyu her yenilendiğinde şu kadar bin lira tarım ve ağaçlandırma fonu için vergilendirilmeli.

Komşum ve ben Karaoğlanoğlu köyünden Lekoşa’ya doğru yola çıkıyoruz sabah yedi otuzda. Benim arabam 2004 modeli Japon,  onun arabası ise bilmem kaç beygir gücünde bilmem kaç çekerli,  kapısına açıl dediğinde açılır, tank görünümlü 2020 modeli bilmem ne marka. Lefkoşa’ya radarları, trafik ışıklarını da hesap ettiğinizde benden beş dakika erken vasıl oluyor. İşte o beş dakika vergilendirilmeli, vergilendirilmeli çünkü benzin türkü ile ithal edilmiyor memlekete.

Ama sayın bakan futbolcularımız potin alacak durumumuz yok diye ağlaşan futbol kulüplerine bırakın maddi yardımı, yabancı futbolcu oynatan kulüplere yüzbin tl ceza vermeli ve yabancı transferi düşünen yöneticilere de ‘ düşüncesizlik ya da düşünce sefaleti vergisi konmalı’ ve dahi maaşla futbolculuk önümüzdeki en az on yıl için yasaklanmalı. Futbol veya müsabaka formatlı bütün spor branşlarında tam amatörlüğe dönülerek, heveslilerin spor yapmaları sağlanmalı, ki asıl sportmenlik ruhu tam da budur.

Ne münasebetle yedi dansı yetmiş yedi ekip 40 sene var döne döne oynar diye bu yetmiş yedi ekibi devlet finanse etsin.

Binlerce genç istihdam bekliyorken,  içerili zevata al bu paracıkları da bizi İspanya’da, Moldova’da tanıt diye har vurup harman savurmanın ne alemi var ( tanıta tanıta kırıp geçirdiler ortalığı ).

Her köyden,  tarım bakanlığı, kooperatif ve köy muhtarlığı aracılığı ile seçilecek, örneğin dört gence,  yüz küçük baş hayvan desteği ve yanında bilgi desteği de verilirse, yitip gitmekte olan çobanlık meslek ve geleneğinin diriltebileceğini anlayamadı mı meclisteki partimsiler ki her biri iktidar ortağı olmuştur son yirmi yılda.

 Bir de ‘pandemi hastahanesi’ diye tutturmuş gidenler var ya. İçinde yaşıyor olduğumuz salgın dönemi kendine has sağlık sorunları ve tedavi yöntemleri gerektiren bir hastalık dönemi, diyelim ki bu özelliklere yanıt verecek bir hastane yaptık ve zat ı şahanelerin gönlünü ettik, ya Allah göstermesin önümüzdeki salgın körlüğe yol açabilecek bir salgın olursa ( tanrı korusun ) ne işe yarayacak sizin ‘pandemi hastahaneniz’. Demek ki aslolan like almak değil. TAM TEŞEKKÜLÜ HASTAHANEYİ Lefkoşa’ya kondurmak ve kaza hastahanelerini ( Mağusa Kazası, Güzelyurt Kazası, İskele, Lefke Kazası ) geliştirmek, köylere sağlık, veteriner, ziraat odaları ve ille de ilkokullar, branş derslerinin de verilebileceği, mutfağı da, ilk yardım odası da, dikiş odası da, işlik odası da olan ilkokullar inşa etmek.

Son paragrafta dile getirdiklerim yerine getirilinceye kadar her türlü lüks yaklaşım mutlak surette vergilendirilmeli,  bu vergiler çok yüksek olmalı hatta yasaklanmalıdır. Hiçbir lüks makam aracı bir çocuğun köyünde okula gidebilmesi kadar güzel ve değerli değildir.