Özgün olmak diye bir şey vardı.

Eskidendi.

Ne kadar çok tüzel kişilik o kadar ayrı düşmek özgünlükten.

Hasan Ali Bıçak’ ı top oynarken seyretme şansına erişmişlerden biriyim.

Yetmiş yaşa varmış ömrümün en özgün takımı olan Genç Ümitler takımında oynuyordu.

Genç Ümitler takımı futbolu seven bilen ve oynayan gençlerin kendi aralarında oluşturdukları bir takımdı.

Hemen yazayım bölükler arası maçlardaki takımlar da çok özgün takımlardı.

Hasan Ali Bıçak’ın formanın kol ucunu, yumruk yaptığı avucunda tutatarak,  kafası yukarda bir top sürüşü vardı ki bir süre sonra dünya futbolunda Barcelona’dan bildiğimiz XAVİ nin öncüsü gibiydi. Genç Ümitler takımının kalesinde de Banks oynuyordu. Hasan’dı yanlış hatırlamıyorsam adı, sonradan Çetinkaya kalesinde de durduysa da ı ıhh Genç Ümitler takımında Banks’dı. Hasan Ali Bıçak YAK da da aynı estetik akılla oynadı 1 sezon sonra ODTÜ yü seçti Prof oldu.

Özgündü Genç Ümitler takımı ve futbolcuları da oynadıkları top da.

Lefkeli Şükrü de özgün bir futbolcuydu, onun Lefkoşalı  hayranı Deli Erol da özgündü.

Özgün olmak kendi olmasıdır insanın ve bu giderek çok çokk zor olmaya başladı.

Her insanın ayağı kendine hastır, hiçbir ayak bir başka ayağın aynısı değildir olmaz, olamaz da yıllardır bütün ayakkabılar bir birinin aynısı, bütün gömlekler ve şapkalar da, hele hele Che tişörtleri var ya kola şişelerinden bile beter aynı. Daha da kötüsü solcu olduğuna yemin billah devrimci antlar içenlerin de bu tişortlardan satın alıp giymeleri ve her giydiğinde de gönüllü olarak biraz daha  soyunması kendi gönlü ile kendisi olmaktan.

Ah bir eviniz olsa dersiniz ya, ne kadar da birbirinin aynısı istekler ve alınan evler hele de apartmansa, üst üste binmiş, bir alttaki dairenin karbon kopyası ve bir üsttekinin tıpkısının aynısı daireler, aynı şekilde konumlanmış mutfak gaz ocağı, derin dondurucu ve yatak odası,  yatağın yeri de aynı ve hatta modeli de, nevresim ya da yorgan şilte çarşaf, hepsi seri üretilmiş siz seri tüketiciler için.

Bir apartman,  doğuya bakan pencerelerinden 79 kişi aynı manzaraya dağa, kuzeye bakan pencerelerinden denizin aynı açısına bakan 188 adet göz ve apartmanın önünde, otoparkında yol kenarında park edilmiş tıpkısının aynısı otomobiller ve aynı aplikasyonlar ile donanmış akıllı ! telefonlarınız.

Hep aynı takımı inatla tutmak ve takıma sahip olanın kim olduğunu umursamadan ve dahi Alex’in, Hagi’nin’, Yusuf, un, Zihni’nin, eksikliğini hissetmeden ve ne komik değil mi Real Fener, Barcelona Cimbom maçında, fanatiği olduğunuza inandığınız takım aleyhine BET (iddia) oynamak.

Hiç özgün değilsiniz. Ve özgünlük yoksa hürriyet olmaz.

Serbestsiniz BET oynamakta