Yanlış ilerleyen bişey var.
Doğru ilerleyen ne var ki, yanlış ilerleyen bir şey olsun. Herşey yanlış ilerledi ve ilerlemeye de olanca yanlışlığı ile devam ediyor hızlanarak.
Profesyonel bir ömrün törpüsü olduk, kendi bedenimize.
Bir canlının başına gelebilecek en kötü şeylerden biridir, profesyonel bir ömrün hammaddesi olmak.
Niye giderdi çocuklar okullara, amatörlük zamanlarında.
Oyunlar oynardı, arkadaşları olurdu, onu seven sevdikçe tanıyan, tanıyıp sevdilçe kendini de sevdiren öğretmenleri olurdu.
Şimdi öyle mi.
Hangi memurluktan ne farkı var öğretmenliğin. Zerre kadar amatörlüğü kalmamış, mesleklerden bir meslek, anlamı mecburiyet olan memurluklardan bir memurluk artık öğretmenlik. Profesyonelleştikçe öğretmenlik ona paralel öğrencilik de profesyonelleşti.
Profesyonellik sevgi barındırmaz içinde, saygı da. O yüzdendir, tonla liraların Euroların döndüğü şov dünyasında ‘ şov must go on’ diye bir kural var ve sirayet etti.
Hatırlayan vardır eminim,  bir Konyaspor Fenerbahçe maçı öncesi, hemen öncesi, takımlar soyunma odasından sahaya çıkmak üzereyken, Konyaspor kalecisi, Süleymanou babasının öldüğü haberini almış ve yine de maça çıkmış, çıkartılmıştı.
O gün daha da azaldı Fenerbahçe’ye saygım sevgim.
Benzerini geçen sezon KKTC de de yaşattı profesyonel kafalı hakemler, yöneticiler. Futbol gibi eğlencelik bir şeyden örnek verdim, sigortam yine atmasın diye.
Profesyonel öğrencilik nasıl mı olur, ister devlet ister özel okul olsun tüm okullarda, öğretmen ve öğrencilerin haline bakın anlarsınız.
Amatör kişi uğraşından zevk alır ve fakat profesyonel kişi için uğraş yoktur. İş vardır ve karşılığı da paradır.
Öğrencinin aldığı para  nerde diye sakın sormayın, kendi egocuklarınızda, niye özel okullara yolladığınızı sanıyorsunuz ki, ileride iş garantisi var sandığınız için.
Ve sonuç mu.
Seni seviyorum demiyor titrek bir sesle ilk gençliklerinde,  Ali’ler, Ayşe’ler birbirlerine, içi boş mekanik bir sesle, ı love you diyor.
Ne mi var bunda. Türkün türke aşkı seni seviyorum ile ses bulmuyor da;  ı love you ile gürültü oluyorsa.
Düşünüp durun niye boşanmalar arttı diye.
Bu hal, dünyanın her yerinde bu haldir ve dünyalılar, beş on trilyoner aile dışında OHAL koşullarında yaşıyor.
Hayat ile profesyonellik arasında doku uyuşmazlığı var ve profesyonelleştikçe siz, hayat kayıp gidiyor elinizden, profesyonel bireyler olarak törpülüyorsunuz ömrünüzü ömrünüz de sizi.