Kışkırtmayacaksın. Provake etmiyeceksin.

Her kimsen kimseyi kışkırtmayacak, provake etmiyeceksin.

Siyasetçi isen bu boyun borcun olur, çünkü kışkırttığın, provake ettiğin bir kişi değil çok kişidir ve huylarını da bilmiyorsun.

Bu sus da otur demek değildir.

Haksızlığa uğradığını mı düşünüyorsun, haksızlığı yapan ile usulü dairesinde tartış ve tartışmayı kazan.

Kışkırmıyacaksın.

Her kim isen kışkırmıyacak, provake olmayacaksın.

Hele de siyasetçi isen bu da boyun borcundur.

Bileceksin ki, sen karşı olsan da provake etmek, siyasetteki rakiplerin tarafından kullanılabilen bir yöntemdir. Aklını, sağduyunu kullanarak  provake etmeye çalışanları, provakasyonları ile baş başa bırakacaksın.

Bu da sus da otur demek değildir, sana düşen görev provakasyonu açığa çıkararak, kışkırtıcıyı boşa düşürmekle cevaplandırmaktır.

Adına sosyal medya denen face, tweeter, instagram gibi şeyler ve daha da beteri internet gazeteciliği denen ve yasası, kuralı,  aklı olmayan şeyler tam da provake etmeye ve provake olmaya en müsait şeylerdir.

Hiçbir gazetede yer almayan, çünkü aslında aslı astarı da olmayan kötücül haberlerin, sadece kışkırtmaya yönelik cümlelerin,  düşüncesizce çoğu zaman da ahmakça arka arkaya haber diye makineli tüfek atışı hızında arka arkaya savrulduğu yerler oldu bu şeyler,  nerdeyse provakasyon aygıtları demek olası olan bu şeyler için  ifade özgürlüğüne halel getirmiyecek yasal düzenleme şart olmuştur KKTC  de.

Kıbrıs Türk halkı olarak en çok kaçınmamız gereken şey, Kıbrıslı Türkiyeli ayrımı, ayrımcılığıdır. Bunu kaşımak yara haline getirmeye çalışmak akla ve yarınlara ziyandır.

Türkiye basını, ya da Türkiye’li yetkililer bu konuya hassasiyet gösterirken Kıbrıs Türkleri de bu konuya karşı çok hassas olmalı ve olası kışkırtmalara-provakasyonlara karşı uyanık dururken, provake etmekten kışkırtmaktan özenle kaçınmalıdır.