Bu diyor, yıllardır bizi müzakere masasına esir edenlerin şimdilik sonuncusu olan Girye Anastasiedes ‘ bu bizim egemenlik alanımızdır ve hiçbir şekilde müzakere edilemez’
Kastettiği şey gaz ve karbon yatakları.
Ve devam ediyor, Crans Montana da kaldığımız yerden devam edebiliriz federasyonu görüşmeye.
İlahi Anastasiedes sen çok yaşayasın emi.
Eee eee uyutuyorsun ya barış profesyonellerini, sen öyle san, asıl onlar seni uyutuyorlar, Hiçbir kıymeti harbiyeleri olmadığı halde, devasa kıymete sahip olduklarını satıyorlar ya sana ve AB ye.
Sayıyla kendine gelmeli bay Anastasiedes. Bu benim egemenlik alanım , bunu asla tartışmam dedikten sonra, hem de federasyon içerikli olarak Akıncı’yla neyi görüşeceksin ya da Akıncı seninle neyi görüşecek.
Yenicami ilkokulu öğrencilerinin üniforma renklerini mi tartışacaksınız federasyon kapsamında, yoksa Çetinkaya- Yenicami maçının kritiğini mi yapacaksınız.
Bir bakarsınız Karaoğlanoğlu köyü muhtarı Hüda’nın kirli sakalı ile Cumhur Deliceırmak’ın saçlarını hangi renk kurdele ile bağlayacağı konusunda derin ve uzun hatta yıllar süren müsamere sürecinden sonra Akıncı’ya bir taviz verir ve ‘tamam Bay Akıncı dediğin olsun,  Cumhur saçlarını senin dediğin gibi beyaz bantla bağlasın’ dersin ve böylece nerdeyse 100 yıldır tartışılan çok ciddi konu, senin engin devlet adamlığın sayesinde hallolur da Kıbrıs anlaşmaya kavuşur.
Bu arada beni sorarsan, saçlarımı bağlamayı bırakalı çok oldu Girye Anastasiedes ve fakat sen sorunu çözdün.
 Artık Alkışları arasında Trumph ile AB nin ve Gutters ile profesyonel barışseverlerin atarsın imzanı ve var mı bana yan bakan deyip devam edersin Akdeniz’de lambasuyu, gazyağı, mazot, naftalin, vazelin aramalarına.
Adanın etrafındaki doğal kaynakların hepsi benim diyen bir kafa ile daha neyin federasyonunu konuşutuğunu, konuşmacı bize açıklarsa çok iyi olacak.
Alooooo zenginlik ve egemenlik onların, onlara tabi vatandaş olmak da bizim ve bu federasyon ha.
Alooooooo derim de başka bişey demem. Profesyonel barışseverlerin, alooooo demenin yasaklanması için imza kampanyası başlatmalarına şaşırmam.
Aloooo.