Sessizlik güzeldir.
Kendi tercihi ise insanın güzeldir sessizlik, çok güzeldir hem de.
Bir yandan kente özenen köyler  diğer yandan berbat bir köy irisine dönüşen kentler içinde, birbirine bağıran otomobiller ve canlı türü olarak insanlar arasında  gürültüden bağulacak gibi olunca, seçmeli sessizliği insan da kaçmalı insanımsılardan.
Ama nerde o günler nerde o imkân.
Alır başını da yürürsün dağlara ki dağ demeye şahit ister, şantiye sanki ve çöplük, bir de kaçak ya da izinli kocaman tüfekleri ile avuç içi kadar kuşları vurmaya ant içmişler.
Asıl dayanılmaz gürültü kirliliği yine de bunlar değil.
Siyasi olduğu varsayılan ve fakat herhangi bir siyasi donanmışlık ve bilinçle uzak yakın ilişkisi olmayan sloganlar sloganlar sloganlar.
Sessizleşmeli zaman zaman her bir kişi.
Durmalı kendine ve tartmalı öfkesini, öfkesi bir gram da olsa düşünceye dayanıyorsa eğer, söylemeli sözünü.
Söylemeli sözünü de bağırınca doğru olmuyor söz. Bunu gürültü tiryakilerine nasıl anlatmalı. Var mı bir yolu. Yok.
Ömrünü sloganla geçirmiş ve kendini öyle kristalize etmiş bireye, nasıl anlatabilirsin ki, sloganın içi boş bir teneke olduğunu.
Nerdeyse slogan fetişzminden muzdarip bir siyasi ortam ve siyasetçiden çok siyaset esnafına benzer baylı bayanlı bir grup, duyulmaz hale getirdi insan sesini ve toprağın sürülmediği ekilmediği sulanmadığı için attığı çığlığı.
Boş hellim tenekelerine birileri gece gündüz vurur gibi korkunç bir gürültü içinde geçiyor günlerimiz gecelerimiz.
Ağılda, ovada başıboş bırakılmış hayvanlar memur sahibin gelmesini beklerken, memur müthiş bir gürültü ile kendinden geçmiş bağırıyor.
Onlarca yıllık sözüm ona örgütlü emek mücadelesi veren sendikalar, asgari ücretle çalışan tek bir işçiyi bile sendika üyesi yapamamış olmaktan utanıp kendilerini sorgulayacaklarına, asgari ücretin kat kat üstünde maaşlarına artış talep ederken mikrofonlara karşı da asgari ücretlinin hakkını arıyoruz diye bir gürültü bırakıyorlar.
Sözüm ona bayrak severler ise, kendilerine tahsis edilen ofisi yabancı emlakçıya hava parası ile satıp, kutsal vatan toprağını çakılını vermeyiz gürültüsü ile teneke çalıyorlar.
Yurt dışı sıkı devrimci gürültüleri de cabası.
Az sessizlik lütfen.