Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli'nin düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamda KKTC'de bugün toplam 323 test yapıldığını ve Lapta'da 1 yeni pozitif vaka saptandığı söyledi. Bakan Pilli, Toplam vaka sayısının 92'ye yükseldiğini, taburcu edilen sayının ise toplamda 43 olduğunu, tedavisi devam eden vaka sayısının 42 olduğunu ve yoğun bakımdaki hasta sayısının 2 olduğunu söyledi. 
Pilli, karantina merkezinde tespit edilen 3 pozitif vakanın temas ettiği kişilerle ilgili sonuçların akşam saatlerinde açıklanacağını belirtti.  Pilli, 50 bin cerrahi ve 3 bin özel maskenin Türkiye'den gönderildiğini söyledi. Pilli, "bunu başaracaksak hep birlikte başaracağız, bu sadece Sağlık Bakanlığı'nın değil hepimizin başarısıdır herkes üstüne düşeni yaparak salgını bitirecek. Burada halkıma sesleniyorum evde kal güvende kal sloganını uygulamasını istiyorum, bulaştırmamak için evde kalın. Biz pik yapmadan yatay olarak devam etmek istiyoruz. Tespit edlen kişileri birbir bulup izole ediyoruz testler negatif çıksa bile daha sonra testi tekrarlayp netice alıyoruz"

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Vudalı, Bakan Pilli Sonrası Açıklamada bulundu:
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Vudalı ise serviste yatan hastalarımızın durumunun iyi olduğu yoğun bakımda bulunan iki hastadan birinin solunum cihazına bağlı olduğunu söyledi. 
Vudalı, bu hastalığın yeni bir hastalık olduğu, ilacının olmadığını bunun için dünya genelinde uygulanan tedavi yöntemlerinin hastalara uygulandığını ve bu hastalığın en çok 65 yaş üzeri ve kronik hastaları etkilediğini ayrıca sosyal mesafeyi korumamız gerektiğini sözlerine ekledi. Dr. Vudalı ayrıca hasta olmayan kişilerin kumaş maske kullanmasını ve ellerimizin hijyenine özen götermemiz gerektiğini söyledi. 

Çağa: "Yurtdışından gelen ve devlet gözetimindeki merkezlerde 1050 kişi var"
Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Çiğdem Çağa yurtdışından gelen ve devlet gözetimindeki merkezlerde 1050 kişi olduğunu, gözetim altında tutulan yakın temaslıların ise 75 kişi olduğunu, yurtdışından geleceklerin yerleştirileceği yerlerin hijyen kontrollerinin yapıldığını ve hizmet verecek kişilere nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitim verileceğini söyledi. 

Editör: Mehmet Kasimoglu