Her gün marketten, bakkaldan birçok paketlenmiş gıda satın alıp yiyoruz. Kalp hastalıkları, tüm dünyadaki sağlık sorunlarının çok büyük bir kısmını oluşturuyor. Türkiye’de özellikle yaşlandıkça artan kalp problemleri kişilerin hayat kalitesini de olumsuz etkiliyor.

Peki hangi besinler kalbi koruyor? İşte Kalp ve İç hastalıkları Uzmanı Canan Karatay’dan önemli bilgiler…
Karatay, kalbi koruyan besinlerin gayet basit doğal besinler olduğunu bunların işlem görmemiş ve pakete girmemiş olan besinler olduğunu ifade etti.

Tek tek saydı
Aralarında şeker hastalığını önleyen besinlerinde olduğunu açıklayan Karatay, kalbi koruyan besinleri tek tek sayarak, “Doğal köy tereyağı, bol doğal zeytinyağı, bozulmamış, işlenmemiş tereyağı, kalp krizini önler. Yumurta, doğal yumurta az pişmiş olarak kalp krizini önler, Şeker hastalığını da önler” dedi. Kalbi korumak için dikkatle tüketilmesi gerekenlerin sadece yiyeceklerin olmadığının da dikkatini çeken Karatay, kimyasal içeren her şeyin sağlığımızı tehlikeye attığını ifade ederek, “Deterjanlar kimyasallarla dolu bil hassa içinde bulunan klor, klörür ve içinde bulunan alüminyum vücut için zehirlidir” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: TV100 Sağlık

Editör: Mehmet Kasimoglu