Tarım Dairesi’nin gerçekleştirdiği gıda denetimleri sonucunda 40 ithal ürünün 39’u, 26 yerli ürünün de 25’i temiz çıktı. 
Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre,  4-7 Aralık tarihleri arasında Devlet Laboratuvarında yapılan analizler neticesinde ithal ürünlerde; elma çeşitleri, arpa, kırmızı acı pul biber, isot, kırmızı tatlı pul biber, buğday, çeri domates, armut, üzüm çeşitleri, buğday unu, ekmeklik buğday ve biber çeşitleri olmak üzere 40 numuneden 39’unda limit üstü kalıntıya rastlanmadı.
Yerli ürünlerden Domates, Dereotu, Pazı, Sivri Biber, Marul, Ispanak, Patates, Pancar, Enginar, Kabak, Kereviz, Brokoli, Patlıcan, Fasulye ve Sarma olmak üzere 26 numunenin 25'i temiz, 1 numunede ise limit üstü kalıntıya rastlandı.
Geçen hafta yapılan analizlerde limit üstü çıkan Mağusa’da Hüseyin Turaç'a ait Dereotu, Ramazan Karataş’a ait Pazı ve Ufuk Potak’a ait Sivri Biber bu hafta yapılan analizde limit altına inmesinden dolayı bu ürünlerin hasadına izin verildi.
Bu hafta yapılan Analizde limit üstü çıkan İncirli’de Menteş Sertçe’ye ait Pancarın hasadı bir sonraki analize kadar durduruldu.
İthal Ürünlerde SVS Tic. Ltd ait Elma (Golden) yapılan analizde limit üstü çıkmasından dolayı ürünün imhasına karar verildi.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu