Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Ekipleri, Bayram tatili sürecinin kent genelinde huzurla geçmesi için lokanta, otel, bar, kasap gibi gıda ile ilgili işletmelerde denetimler gerçekleştirdi.
 Belediyeden yapılan açıklamada, Ağustos ayı içerisinde hijyen koşulların yetersizliği ve sağlık karnelerinin bulunmaması, süresi dolan Belediye İşletme İzninin yenilenmemesi gibi nedenlerle 11 işletmeye yaklaşık 2 bin TL para cezası kesildiği, 5 işletmenin de mühürlendiği belirtildi. Hijyen sorunları nedeniyle Windows Cafe,  işletme izni ve sağlık karnesi olmaması nedenleriyle de Zone Restaurant,  Boungourno Pizza Cafe, Ozie Kebap ve Esentepe Kasap  işletmelerinin mühürlendiği, eksiklerini gideren ve yasal uygunluğunu yeniden sağlayan işletmelerin mühürlerinin açılarak faaliyete başlamalarına izin verildiği kaydedildi.

TÜKETİME UYGUN OLMAYAN ÜRÜNLER İMHA EDİLDİ
 Öte yandan, Kaşgar Market’te soğutucusuz ortamda muhafaza edilen 17 sandviç ile Windows Cafe’de bozuk olduğu tespit edilen toplam 21 kg et ürünün imha edilirken, Özgülen Kebap’ta ambalajı bozuk ve paslı olan 26 teneke turşunun imha edildiği belirtildi.

SOYEL
 Girne Belediyesi Sağlık Şube Amiri Naile Soyel, tüketilen gıdaların sağlığı doğrudan etkilediğini belirterek, “Girne kentindeki yaşam kalitesi insanlarımızın sağlığını korumaktan ve gözetmekten geçmektedir. Bundan yola çıkarak, gıda üreten işletmelerin çalışma koşullarının denetlenmesi hususunda sürdürdüğümüz yoğun denetimler hem gıda işletmeleri hem de tüketici konumunda olan toplumumuz adına önem arz etmektedir” dedi. 
Soyel, işletmelerin, insan sağlığını etkileyebilecek bütün risklerin farkında olması ve sundukları yiyeceklerin güvenli olduğundan emin olmaları gerektiğine işaret ederek, rutin kontrollerle birlikte gece ve baskın denetimlerle kontrollerine devam edeceklerini kaydetti.

GÜNGÖRDÜ
 Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Belediye hizmetlerinin en başında halkın sağlığının korunması geldiğine işaret ederek, göreve geldikleri günden itibaren bu yöndeki çalışmaları geliştirecek şekilde, özellikle çok hassas bir konu olan gıda güvenliği ile ilgili denetim görevini eksiksiz yapmaya dikkat ettiklerini söyledi.
Güngördü açıklamasına şöyle devam etti:
“Hızlı bir şekilde gelişmeye devam eden kentimizde, yiyecek içecek ve eğlence ile ilgili tüm işletmelerin, çalışma koşullarını geliştirecek ve gıdaların daha sağlıklı ve kaliteli üretimini sağlayacak yaklaşımlar içinde olması adına dikkatle hareket etmekteyiz. Çünkü, insan bizim için önemlidir ve her şeyden önce sağlık gelmektedir. İşletmelerin, yasal mevzuat ile ilgili yükümlülüklerini insan sağlığını da gözeterek yerine getirmeleri elzem bir konudur. Bunun takibini yapmaya devam edeceğiz. Tüm işletme sahiplerinin, yürürlükteki yasa ve tüzüklere uymaları gerektiğini hatırlatır, duyarlılıkları için şimdiden teşekkür ederim.”

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu