- Girne Belediyesi Sağlık Şubesi, kent genelindeki restoran, kafe, market vb. işletmelere yönelik, Ocak-Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimler hakkında rapor açıkladı. 

- Genel gıda güvenliği denetimleri kapsamında, Ocak- Eylül 2018 tarihleri arasında 770 denetim yapıldı. İşletme izni, sağlık karnesi ve genel hijyen konularında eksiklik olan  işletmelere toplamda 7 bin 134 TL para cezası kesildi, 16 işletme mühürlendi, 26 işletmeden toplanan satışa uygun olmayan ürünlere el konuldu. 

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi, Ocak-Eylül ayları arasında gerçekleştirdiği denetim raporunu açıkladı. Yapılan açıklamada, kentte, bu süre içerisinde 770 defa denetim gerçekleştiren ekipler, denetlenen işletmelerden işletme izni, sağlık karnesi ve genel hijyen konularında eksiklik olan  işletmelere toplamda 7 bin 134 TL para cezası kesti. Bu koşullara uymayan 16 işletme mühürlendi. Ocak- Eylül ayı içerisinde toplamda 26 işletmeden satışa uygun olmayan ürünlere el konuldu. 

SOYEL: “İHBARLARI DA DEĞERLENDİRİYORUZ”
Sağlık Şube Amiri Naile Soyel, en temel ihtiyaçlarımız arasında olan gıdanın; tüketici sağlığı ve yaşam kalitesini gözetip geliştirecek şekilde var olması gerektiği gerçeğinden hareketle Girne kentinde tüketilen gıdaların güvenilirliğinin kontrolü konusunda hassasiyetle süren yoğun çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 
Soyel, teknik konuların işletme altyapısı içinde sağlanması yanında yapılmakta olan uygulamaları yakınen izleyip değerlendirerek, işletmelerin kontrollerini düzenli şekilde sağlamanın yanında vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendirdiklerine dikkat çekti.

GÜNGÖRDÜ: “GIDA GÜVENİRLİĞİNİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne kent yapısının son yıllarda hızla gelişmesiyle birlikte artan nüfus yapısının dokusunda turist ve öğrenci profilinin ağırlık kazanmaya başladığını gözlemlerken; toplu gıda tüketimlerinin gerçekleştiği yeme içme ve eğlence merkezlerindeki yiyecek üretim standartlarının izlenmesi konularında çalışmalarını yoğunlaştırdıklarına işaret etti.
Güngördü, gıda güvenliği ve gıdanın kalitesinin takibinin sağlanması adına, Girne hudutları dahilinde sürekli olarak hijyen kontrolleri yapıldığına vurgu yaptı. Güngördü, standartlara uygun olmayan yiyecek üretimlerine Belediyeler yasası gereği yasal işlemler uygulandığını ifade ederek, “Kentimizin yaşam kalitesini şekillendiren ve sağlığımızı doğrudan etkileyen gıdaların güvenilirliğini Girne Belediyesi olarak takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Mehmet Kasimoglu