Mümkün olan en az çaba ile kolay kilo verme ve göbek yağı eritme ile ilgili bir sürü tavsiye vardır. İnsanlar genelde arzu ettiği görünüme ulaşmak ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için göbek yağlarından kurtulmak isterler. Göbek yağları tehlikeli sağlık sorunlarına yol açabilir.
Örneğin, tehlikeli viseral yağ – karnınızın yakınında biriken ve hayati iç organlarınızı çevreleyen derin yağ tipi – kalp hastalığı, diyabet ve diğer pek çok rahatsızlık da dahil olmak üzere ciddi sağlık sorunları için risk oluşturur. Lancet’te yayınlanan bir rapora göre, 2005 yılı itibarıyla, “Aşırı kilo, dünya çapında hastalıklara katkıda bulunan en önemli altıncı risk faktörüdür.” (1) Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2005’te yaklaşık olarak Dünya çapında 1,6 milyar insanın aşırı kilolu ve yaklaşık olarak 400 milyon yetişkinin obez olduğunu açıkladı.
Ulusal Diyabet, Sindirim ve Böbrek Bozuklukları Enstitüsü (NIDDK) fazla göbek yağının aşağıdaki sağlık sorunlarına önemli ölçüde katkıda bulunabileceğini belirtmektedir:

Göbek Yağının Neden Olabileceği Sağlık Sorunları
Tip 2 diyabet
Koroner kalp hastalığı ve inme
Metabolik sendrom
Bazı kanser türleri
Uyku apnesi
Osteoartrit (Dejeneratif eklem hastalığı )
Safrakesesi rahatsızlıkları
Karaciğer yağlanması 
Gebelik komplikasyonları
Yapılan bazı araştırmalar da 5-10 kg ( toplam vücut ağırlığınızın yaklaşık %5 ile 10’u) göbek yağının verilmesi ile ciddi hastalıkları gelişme riskini azaltma açısından ciddi bir fark yaratabileceği anlaşılmıştır.

Göbek Yağı Nasıl ve Neden Artar?
Çok sayıda genç yetişkin için, karın bölgesinde ki yağları kaybetmek, kilo verme yolculuğundaki en zorlayıcı şeylerden biridir. Çoğunlukla, “inatçı yağ” olarak adlandırılır çünkü kilo verilmesi en zor olan bölgedir. 
Kendinize uygun diyeti bulamadığınızdan ya da deneseniz bile göbek yağlarından kurtulmayı başaramadığınız için bunalmış hissedebilirsiniz.
Obezite oranları günümüzde hızla artmaya devam etmektedir. Bilimsel çalışmalar, yüksek oranda işlenmiş gıda tüketiminin kilo alımına bağlı kronik hastalıklara katkıda bulunduğunu kanıtlamıştır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne (CDC), 1980 ile 2000 yılları arasındaki obezite oranı yetişkinler ve çocuklar arasında iki katına çıkmış ve ergenler arasında az sayıda da olsa üçe katlandığını açıklamıştır. 
Kilo sorununu tersine çevirmek ya da engellemek için ellerinden geleni yapmaya çalışan bu kadar çok insan neden gün geçtikçe daha fazla kilo alıyor? Uzmanlar obezite salgınını düzeltmek için yapılması gerekenler konusunda tamamen aynı fikirde olmasalar da, sağlıksız kilo alımı için çok sayıda temel faktörün sorumlu olduğu teorisi desteklemektedir.
Uzmanlar, tehlikeli viseral(karın etrafında ki organları etkileyen kalın yağ tabakası) yağ birikimi  ve genel obezitenin “çevresel ve genetik faktörlere dayalı olan karmaşık bir patolojik süreç” olduğu desteklemektedir.

Aşırı kilo alımını etkileyen faktörler
Sağlıksız Beslenme
Taze bitki bazlı besinlerin tüketiminde azalma, işlenmiş gıdalara olan yönelimin çoğalması.  İşlenmiş bitkisel yağlar, şekerli içecekler, fast food ve katkı maddelerinin fazlaca bulunduğu tatlı atıştırmalıklar dahil olmak üzere yüksek kalorili gıdaların aşırı tüketilmesi.

Sağlıksız Yaşam 
Artan stres seviyeleri ve daha yoğun programlar, uyku veya egzersiz gibi sağlıklı alışkanlıklar için daha az zaman ayırma. 

Sağlıklı Besine Ulaşım Zorluğu
Bazı ülkelerde sağlıklı gıdalara ulaşım zorluğu. Dezavantajlı ülkelerde ki bireylerin aynı yaştaki daha varlıklı bireylerden daha fazla obezite riski taşıdığı gözlemlenmiştir. 

Doğum ve Genetik Aktarım
Cenin ve doğum sonrası etkiler ya da anneden bebeğe aktarılan obezite olasılığını da içeren genetik nedenler. Araştırmalar gösteriyor ki, annenin yaşantısı, alışkanlıkları, hamilelik sürecinde ki beslenmesi ve kilosu kronik hastalık riskinde kalıcı sonuçlar doğurabilir. (2)

Hareketsizlik
Fiziksel aktivitenin azalması, pek çok kişi daha az hareket ettiği işlerde çalışıyor ve fiziksel aktivite için zaman bulamıyor.

Nörobiyolojik Değişiklikler
Vücuttaki toksisite seviyelerinde ve gıda alımını kontrol eden nörobiyolojik süreçlerde (bazı hormonların salınımı gibi) potansiyel olarak değişiklikler.

Sosyal Çevre
Kardeşler ve yakın çevre arasında kilo alımını inceleyen bir çalışma, yakınlarında obez olan insanların kilo alımına daha meyilli olduğunu kanıtlamıştır. (3)

Tehlikeli Göbek Yağı Nasıl Oluşur?
Visseral yağ  “organ yağı” veya “karın içi yağı” olarak adlandırılır. Bu inatçı yağ, karaciğer, böbrekler ve diğer sindirim organları da dahil olmak üzere vücudun hayati organlarına çok yakındır ve bu da ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yağ aslında bir organa benzemektedir, çünkü kandaki bileşikleri serbest bırakır ve hormon seviyelerini değiştirir. (4)
Yağ, hayati organların yakınında bulunduğundan, bu yağın kan dolaşımına girmesi ve tüm vücutta dolaşması kolaydır. Bu durum tıkanmış arterler, hipertansiyon ve hatta vücuttaki metabolik fonksiyonlarla ilgili problemlere yol açar. İnsülin, ghrelin, leptin ve kortizol dahil olmak üzere çeşitli hormonlar göbek yağı birikiminde rol oynamaktadır.
Modern yaşam tarzının Göbek Yağı oluşumunu etkileyen faktörleri:
İnsülin
İnsülin, karbonhidrat tüketimi ile salınan bir hormondur. Kan dolaşımı, glikozun (şeker) alınmasına yardımcı olur ve enerji için kullanılacak hücrelere iletir. Çok fazla glikoz kanda kaldığında, vücut yağ olarak kullanmak için glikozu depolar. 

Ghrelin ve Leptin
Ghrelin ve leptin, yemekten önce, yemekten sonra ve yemek aralarında ki hislerimizi kontrol eder. Kimyasal olarak değiştirilmiş yiyecekleri (ki bu da iştahı arttırır) yediğimizde, tekrar eden diyetler, genetik faktörler ve stres iştah regülasyonunu engelleyebilir.

Kortizol
Kortizol genellikle “stres hormonu” olarak adlandırılır çünkü duygusal veya fiziksel olarak stresli olduğumuzda daha fazla salgılanır. Bazı temel işlevler için kortizola ihtiyacımız olmasına rağmen, midseksiyonun(göğüs ile karın arasında ki kısım) etrafındaki yağ birikimine katkıda bulunabilir, bazı insanlarda iştahı artırabilir, uyku kalitesini bozabilir ve başka olumsuz etkilere yol açabilir.
Yüzlerce farklı çalışmada, viseral / göbek yağı azalmasıyla sonuçlanan uzun süreli kilo kaybının, diyet kalitesinde, kalori (enerji) alımında, yaşam tarzı alışkanlıklarında ve fiziksel aktivitede kalıcı değişiklikler ile bağlantılı olduğu kanıtlanmıştır. Bu değişiklikler göbek yağı kaybedilmesinde etkilidir fakat başlangıçta her zaman kolay değildir. Ancak, zamanla, daha sağlıklı alışkanlıklar daha yönetilebilir hale gelir.

Göbek Yağı Eritmek İçin Tavsiyeler
Göbek Yağı Eritmek İçin Yağ Yakıcı Gıdalar Tüketmek
Doğal olarak, göbek yağını nasıl eriteceğinizi öğrenmenin ilk adımı yiyeceklerle başlar. Paketlenmiş, hazır yiyecekler yerine doğal yiyecekler tüketmek, , kendiniz ve sevdikleriniz için yapabileceğiniz en iyi (ve en kolay) şeylerden biridir. Doğal gıdalar, insanların tarih boyunca yedikleri sebzeler, meyveler, tohumlar, temiz etler, balıklar, baklagiller ve başka hiçbir kimyasal madde içermeyen sağlıklı, zengin topraklarda yetiştirilen besinlerdir.
Sahte yiyecekler ise, her ne pahasına olursa olsun kaçınmanız gereken şeylerdir. Bunlar, yerel süpermarketlerde bulacağınız yiyeceklerin çoğudur: paketlenmiş, kutulu, dondurulmuş, vücudunuza almak istemeyeceğiniz sağlıksız katkı maddeleri ve koruyucu maddelerle dolu ürünlerdir.
Karın yağlarından kurtulmak istiyorsanız, doğal yiyecekleri, özellikle sebze yemeye odaklanın. Bu, sadece istenmeyen viseral yağdan kurtulmakla kalmayacak, aynı zamanda vücudunuza düzgün bir şekilde çalışması için gereken hayati besinleri de sağlayacaktır. Sahte gıdalardan sağlıklı doğal gıdalara geçiş yaptığınızda farkı hissedecek ve göreceksiniz.
Doğal gıdalar tüketmek, iştahı, sindirimi, kalp sağlığını ve daha fazlasını kontrol etmek için faydalı olan yüksek lifli bir diyet ile beslenmenizi sağlayacaktır. Bazı obezite araştırmacıları tarafından “Meyve, sebze, kepekli tahıllar ve baklagiller ile yaşam döngüsünde diyet liflerinin tüketiminin arması, obezite sorununun önüne geçilmesinde önemli bir etkendir” açıklaması yapılmıştır (5).
Lif, yulaf, arpa, bezelye, havuç, fasulye, elma, narenciye ve psilyumda bulunur. Çözünür lif kolesterol partiküllerine yapışır ve bunları sindirim sisteminizden çıkarır, böylece kalp hastalıkları riskini azaltır ve yağ kaybetmenize yardımcı olur.

Göbek Yağı Eritmek İçin Şeker, Sıvı Kaloriler ve Tahıldan Uzak Durun
Şeker, en kötü besinlerin başında gelir. Ve özellikle karın yağlarını eritmeye çalışırken ilave şekerden kaçınmalısınız – şekerli süt, meyve suları veya tahıllarla yapılmış paketlenmiş aperatifler-Sıvı kalorilerden kaçının(hazır meyve suları,kola). İçerisine limon dilimlediğiniz sade su, bitkisel çay veya taze meyve, sebze sularını tercih edin.
Tahıl alımınızı azaltın (özellikle rafine edilmiş olanlar). Tüm tahıllar kötü değildir (özellikle filizlenmiş veya glütensiz tahıllar), ancak kilo vermenize yardımcı olmaz. Bunun yerine, lif bakımından zengin olan sebzelere ve meyvelere odaklanın.

Göbek Yağı Eritmek İçin Öğünlerinizi Dikkatli Yiyin
Dikkatli beslenme birçok şey ifade edebilir, göbek yağı eritme yolculuğunun da şaşırtıcı bir parçasıdır:
Yemeklerinizi yavaş bir tempoda yiyin.
Yediğinizin farkında olun ve “tıka basa yemek”ten uzak durun.
Yemek yerken yalnızca yemeğinize odaklanın.
Hayatınızda ki stres ve duygu durum değişiklikleriyle başa çıkmanın etkili yollarını keşfedin(Meditasyon, nefes teknikleri,yoga)
Hızlı kilo vermekten kaçınarak, sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi hedefleyin. (6)
Göbek Yağı Eritmek İçin Aralıklı Oruç Tutmayı Deneyin
Daha iyi yağ kaybı için, vücudunuzu aralıklı oruçla tanıştırmayı düşünün; bu yaşam tarzı ve yeme alışkanlıklarında yapılan bir değişiklik değil, bir diyet olarak ele alınır. Kalorileri saymaya veya gramları ölçmeye gerek yoktur. Sağlıklı yağlar ve proteinlere özel bir vurgu yaparak, yediğiniz sağlıklı yiyeceklerin arasında ki süreyi uzatmaya odaklanmanız yeterlidir.
Oruç tutmanın çeşitli yolları vardır: kahvaltıyı atlamak, haftada beş gün istediğiniz her şeyi yemek, bazı günlerde aldığınız kalorileri ciddi şekilde sınırlamak, hatta bazı günlerde hiçbir şey yememek sadece su içerek günü geçirmek gibi.
Oruçların hormonlar üzerindeki etkileri çok yönlüdür:
İnsan büyüme hormonu seviyeleri üzerinde dramatik bir etkiye sahiptir, bu da daha hızlı kas onarımı ve büyümesi ile daha fazla dayanıklılık sağlar.
Yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olabilir
Diyabetik veya obez olanların anahtarı olan insülin seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir.
Detoksifikasyonu iyileştirebilir, vücudun glikozu (karbonhidrattan elde edilen) daha etkili bir şekilde kullanmasına yardımcı olur.
Ve genellikle kalori alımını azaltmaya yardımcı olur. (7)

HIIT (Yüksek Şiddetli Aralıklı Antrenman ) Egzersizleri
Yağ kaybetmek istiyorsanız, o zaman çalışmalısınız. İstenmeyen karın yağlarını kaybetmenin en etkili yollarından biri HIIT egzersizidir. Yüksek yoğunluklu interval antrenman tarzının, kısa sürede yağ yakma ve her türden sporcuların fiziksel performansını iyileştirmeye yardımcı olmanın mükemmel bir yolu olduğu kanıtlanmıştır. (8)
Yüksek şiddetli aralıklı antrenman kısa süreli, yüksek yoğunluklu egzersizleri içerir, 15-20 dakikalık bir seans boyunca tekrarlanan yoğun bir antrenmanı içerir. 
Çoğu insan, kardiyo / aerobik egzersizin bir kısmının eklemlerimizi gerçekten yıpratabildiğini, stres hormonlarımızı (kortizol dahil) artırabildiğini ve yorgunluğa veya aşırı yemeğe katkıda bulunduğunu bilmez. Daha iyi bir seçenek, egzersizlerinizin çeşitlerini ve yoğunluklarını değiştirmek, daha zor bir tempoda, ancak daha kısa süreli  egzersizler kardiyovasküler fayda sağlamaktır.
Ancak, bu tür egzersiz zevkinize uygun olmasa bile, zevk aldığınız ve düzenli olarak yapmak istediğiniz bir egzersiz bulmak çok önemlidir. Yağ kaybı için kilo verme şiddetle tavsiye edilir çünkü daha fazla kas oluşturmanın kanıtlanmış bir yoludur. Daha fazla kas, vücudunuzun daha fazla kalori yakacağını (metabolik hızınızı artırdığınızı) ve bu kalorilerin yağ hücrelerinizden ziyade kas depolarınıza gireceği anlamına gelir.

Göbek Yağı Eritmek İçin Stresi Azaltın
Uzun bir süre boyunca yaşanan kronik stres sadece tehlikeli olmakla kalmaz, aynı zamanda kalp hastalığı, diyabet, ruhsal bozukluklar ve otoimmün hastalık riskini de artırır, yağ kazanımına ve kötü beslenme alışkanlıklarına da sebep olabilir.
Stres, vücutta her zaman hissedemeyeceğiniz çeşitli şekillerde kendini gösterir:,
Kortizol gibi “stres hormonları” düzeylerinin artması
Kan şekeri seviyelerinin yükselmesine neden olur
İştah değişikliklerine yol açabilir
Bağırsak ortamını değiştirerek sindirim sistemini bozabilir
Tiroid bezlerinin ve hormonların işleyiş şeklini etkiler. (9)
Bunların hepsi metabolizmayı ve vücut yağlarının seviyesini kontrol etme yeteneğini olumsuz etkiler. Hayatınızda büyük miktarda stres ile karşı karşıyaysanız (iş, uyumsuzluktan, ilişkiler, mali kaynaklar vb.), Çalışmalar düzenli egzersiz, meditasyon gibi yoğun stres azaltıcı yöntemlere daha fazla zaman ayırma ile büyük fayda sağlayabilirsiniz.

Göbek Yağı Eritmek İçin Yeterli ve Düzenli Uyuduğunuzdan Emin Olun
Uykusuzluk genellikle karın yağlanmasına katkıda bulunan en çok göze çarpan faktörlerden biridir ve uzmanlar “iyi bir uykunun obeziteyi önleme yaklaşımının önemli bir parçası” olarak kabul ederler. (10) göbek yağı nasıl kaybedileceğine dair bir sır bilmek ister misiniz? Yeterli uyku, stres hormonlarınızı düzenlemenize yardımcı olur, iştahınızı daha iyi kontrol etmenizi sağlar, fiziksel egzersiz için size daha fazla enerji verir.

Düşük Karbonhidratlı veya Ketojenik Diyet Yapmayı Düşünebilirsiniz
Yediğiniz kalori miktarını değiştirmek kilo kaybını ve göbek yağı azaltmayı hızlandırabilir. Bir ketojenik diyet, çoğunlukla yağ ve biraz protein içeren gıdalarla yapılan katı bir karbonhidrat diyetidir. Karbonhidratların azaltılması, vücudun depolanan vücut yağını genellikle çok hızlı bir şekilde enerji için yakmasına yardımcı olur. Göbek yağının nasıl kaybedileceğine yönelik bu yaklaşım herkes için uygun değildir (bazı sporcular, düşük kilolu olanlar veya hormonal değişimlari kolayca yaşayan kadınlar gibi), ancak fazla kilolu olmakla mücadele eden birçok kişiye yardımcı olduğu görülmüştür. (11) Eğer bu diyet şekli sizin için uygun değilse veya zorlayıcı ise daha az karbonhidrat tüketerek, düşük karbonhidrat diyeti de deneyebilirsiniz.

Göbek Yağı Eritmek İçin Beslenmenize Metabolizma Hızlandırıcı Besinler Ekleyin
Göbek Yağı Eritmek İçin Acı Biber
Acı biber kalp atış hızınızı artıracak, sizi terletecek ve aynı zamanda metabolik hızı arttıracaktır. Aynı zamanda vücudunuzdaki iltihabı azaltmak içinde iyi bir besindir. Acı biberde bulunan kapsaisin, tüketildikten sonra yakılan kaloriyi artırabilir.
British Journal of Clinical Nutrition’da yapılan bir çalışmada, deneklerin kilo kontrolü için kapsaisin tükettiğinde yağ oksidasyonunun (yağın parçalanması) arttığı bulunmuştur. Kapsaisin, AMPK’nin üretimini de teşvik ederek, yağın daha fazla eritilmesine yol açabilir. Ekstra yağ yakma etkisi için yemeklerinizde acı biber kullanmayı veya acı biber detoks içeceği yapmayı düşünün.

Göbek Yağı Eritmek İçin Matcha Çayı
Metabolizmanızı hızlandırmaya ve kilo vermeye yardımcı olmaya gelince, bilim matcha yeşil çaydan daha faydalı çok az şey vardır. Bir çalışmada, 12 hafta boyunca çayı içmek vücut yağını önemli ölçüde azalttığı görülmüştür. (12)

Göbek Yağı Eritmek İçin Deniz Yosunu (Wakame)
Hokkaido Üniversitesi’nde Japon araştırmacıdan Kazuo Miyashita’nın liderliğindeki PhD, wakame’de bulunan fukoksantinin, hayvanlardaki yağ hücreleri içinde yağ yakımını teşvik ettiği gösterilmiştir. Fucoxanthin iki şekilde yağ yakımına faydalı olur; Birincisi, yağ oksidasyonuna neden olan ve organları çevreleyen yağın türünde bulunan UCP1 proteininin hareketini teşvik eder. İkincisi, fucoxanthin karaciğerde DHA üretimini arttırır. Omega 3 yağ asidi tipi olan artmış DHA, kötü kolesterol veya LDL’nin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Göbek Yağı Eritmek İçin Düzenli Olarak Karın Egzersizleri Yapın
Haftada yaklaşık olarak 2-4 gün abs(karın) egzersizi yapmak karın kaslarınızı çalıştırıp, güçlendirirken aynı zamanda diyet, uyku ve stresi iyileştirerek vücudunuzun yağ kaybetmesini sağlar.
Ayrıca düzenli egzersiz ekstra kilo almanıza bağlı olarak ortaya çıkabilecek sırt ağrılarını önlemeye de yardımcı olabilir. (13) 

Göbek Yağı Eritmek İçin Boş Mide İle Egzersiz Yapın
Herkes için iyi bir fikir olmasa da, boş bir mide ile çalışmanın bazı faydaları var gibi görünüyor. Vücudunuzun insüline verdiği yanıtı iyileştirmeye yardımcı olabilir, kalori alımınızı genel olarak düşük tutun, performansınızı artırın ve egzersiz sırasında enerji için yaktığınız vücut yağ miktarını artırın. (14, 15) 
Bununla birlikte, düzenli güç oluşturma egzersizlerini gerçekleştirirken gerçekleşmesi gereken en son şey olan depolanmış glukoz yerine kasın yanması riski de vardır. Herkes farklıdır ancak araştırmalar, aç karnına çalışmanın kısa antrenmanlar için daha uygun olduğunu söylemektedir.

Göbek Yağı Eritme Planı
Tahıllar, şekerler, şekerli içecekler ve rafine edilmiş karbonhidratlardan uzak durun. Daha fazla sebze, meyve, kuru yemiş, tohum, organik et ve çiğ süt tüketin.
Porsiyon boyutlarınızı azaltın, yemek yerken sadece yemeğinize odaklanın.
Düzenli uyumaya çalışın(7-9 saat). Stresi yönetin ve kortizolü azaltmak için yeterince dinlenin.
Haftada en az birkaç kez egzersiz yapın, yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman ve kuvvet antrenmanının bir karışımını yapın.
Daha iyi yiyecekler yemek ve daha sık egzersiz yapma kombinasyonu, vücudunuzun aşırı kalorilerden (diyet yakıtı) ziyade yağ deponuzu (vücut yağları) yakmaya başlamasına izin vererek sağlıklı bir kalori vermeyi destekler.
Diyetinize acı biber, deniz yosunu ve matcha çayı gibi yağ yakıcı yiyecekler eklemeyi deneyin.

Göbek Yağı Verirken Alınabilecek Önlemler
Karın yağlarını eritme süreci herkes için aynı olmayabilir bir çok farklı değişken vardır; genetiğiniz, yaptığınız egzersizler, tıbbi geçmişiniz, hormonlar, yaş, cinsiyet, uyguladığınız diyet vb.
Kilo vermek için seçtiğiniz egzersiz rejimine ve diyetine bağlı olarak, herkes için farklılık gösteren şeyler vardır:
Egzersizler sırasında, öncesinde ve sonrasında yeterli su içtiğinizden emin olun.
Çok fazla kaloriyi bir anda vermek tehlikeli olabilir. Kontrollü olun.
Hayatınızdaki stresi, mutlaka azaltın
Farklı alışkanlıkların enerji seviyenizi nasıl etkilediğine dikkat edin
Mutlu olduğunuz şeyleri yapmaya özen gösterin
Gün boyunca abur cubur arzulayan duygusal tetikleyicileri düşünün ve azaltın.
Uykunuzu takip edin
Daha ciddi sağlık sorunlarına dair uyarı işaretleri görürseniz bir uzmana danışın.
Göbek Yağı Kaybetme Üzerine Son Düşünceler
Göbek yağ kaybetmek sadece dış görünüşünüzün iyi olması için değil, aynı zamanda diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve daha fazla sağlık sorunu riskini azaltmak dahil olmak üzere sağlık yararları vardır.
Bazı önemli faktörler, karın çevresinde daha fazla sağlıksız kilo alımı (viseral yağ), obezite ve daha az aktivite, daha fazla işlenmiş gıdalar tüketme, daha fazla yemek yeme, uyku yokluğu, toksisite ve artan stres gibi aşırı kilolu olmaya sebeptir.
Karın yağlarını kaybetmek için bazı sağlıklı ve etkili yollar, taze ve doğal bitki besinleri yemek, yeterli uyku ve HIIT egzersizleri yapmayı içerir.
Hazırlayan: Ahmet Baba
Kaynak: Göbek Yağı Neden Olur? Nasıl Artar? Göbek Eritmek İçin Tavsiyeler

Editör: Mehmet Kasimoglu