Tarım Dairesi’nin 15-21 Mart tarihlerini kapsayan gıda analizlerinde ithal ürünlerden 2’sinde, yerli ürünlerden ise 5’inde limit üstü ilaç kalıntısı veya tavsiye dışı ilaç kullanımı tespit edildi.
Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 5 ithal ürün arasında Hakan Düzgün’e ait ithal arıkcan çemenlik ve halis pul biberde, aflatoksin oranı limit üstü çıktığı için bu ürünler imha edilecek.
70 yerli ürün arasından ise Tatlısu’da fasulye üretimi yapan Özcan Bozkoyun, Ahmet Özdemir ve Ozanköy’de dereotu üretimi yapan Serpil Bayur’un ürününde tavsiye dışı bitki koruma ürünü ilaç kullanımından dolayı bu ürünler imha edildi.
Tatlısu’da domates üretimi yapan Hacı Çelik ve Aydınköy’de kapya biber üretimi yapan Kemal Salim Doran'ın ürünlerinden alınan numunede limit üstü ilaç kalıntısı çıktığı için ürünlerin hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu.
Öte yandan Alsancak’ta sivri biber üretimi yapan Caner Safel'in ürününden alınan ikinci numunede ilaç kalıntısı çıkmamasından dolayı ürünün hasadına izin verildi.

Editör: Mehmet Kasimoglu