Bitkiler… Sağlık sadece bireyin vücudunda hastalık ve sakatlığın olmayışını değil; kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasını ifade eden bir kelimedir.
Bugün, ülkemizde sağlıklı olabilmek adına en çok  kullanılan ilaçların başında diyabet ilaçları ve anti-depresanlar gelir. Asıl sorunun köküne inilmeden yapılan bu ilaç kullandırma tedavileri aslında sorunu ve hastalığı ortadan kaldırmaz, geçici süreliğine baskılar. Pek çoğumuz da sağlıklı olma halini beden, ruh ve sosyal iyilik bütünlüğü içerisinde göremediğimiz için, tek bir odağı ilaçla tedavi etmek ile boğuşur ve asla gerçek anlamda sağlığı yakalamayız.
Halbuki doğanın sunduğu öyle güzel bitkisel mucizeler, iyi hissettirebilecek değerli bitkiler var ki. Onlardan yardım, destek almak varken ilaçlarla iyi olmaya çalıştıkça sağlıktan uzaklaşırız. Eğer en doğal ve kolay yollarla iyi hissetmeye karar verdiyseniz, adınız kadar iyi bilmeniz gereken, mutfağınızda baş köşeyi ayırmanızı şiddetle tavsiye edilecek bazı bitkiler ve etkilerinden haberdar olmanın zamanı.

İyi Hissetmenizi Sağlayacak Bitkiler
Zencefil

Romatizmal hastalıklar başta olmak üzere, inflamatuar tip damar hastalıklarında, diş ağrısı, mide bulantısı sorunlarında etkili, sindirim sistemi ve solunum sistemi faliyetlerini düzenleyici ve tedavi edici etkileri olan, safra salınımını arttıran, aynı zamanda afrodizyak etkili çok kıymetli bir bitkimizdir zencefil. Çay olarak limonlu veya baharat olarak yakıştırdığınız her yiyecekle kullanmanızı öneririm.

 Zeytin Yaprağı
Şeker ve tansiyon düşürücü olan zeytin yaprağı, kardiovasküler sistem dostu, antimikrobiyal etkili ve aynı zamanda kemik yoğunluğunu arttırıcı ve içerdiği fenolik bileşikler sayesinde antioksidan etkilidir.

Yeşil Çay
Diüretik etkili, yağ yakımı hızını arttıran, yağsız doku kaybını engelleyen, zayıflama dostu, santral sinir sistemini uyarıcı, algı-konsantrasyon arttırıcı, aynı zamanda termojenezi uyararak metabolizma hızlandırıcı ve içerdiği polifenoller sayesinde de antioksidan etki gösteren tıbbi bitkiler kategorisine son derece değerli bir bitkimizdir.

Üzüm Çekirdeği
En etkili alanı venöz yetmezlik ve dolaşım sorunlarıdır. İçerdiği proantosiyanidler sayesinde yaşlanmayı geciktirir, hücre duvarı hasarını engellerler. Kadın-erkek üreme hücrelerini uyarıcı, saç dökülmesini engelleyici etkileri vardır. Üzümün çekirdeği üzümden daha kıymetlidir.

Çörekotu
Bağışıklık sistemini güçlendirici, antioksidan etkili, süt arttırıcı, yara iyileştirici, ağrı ve öksürük kesici, kan şekerini dengeleyici son derece şifalı tohumumuzdur.

Keçi Boynuzu
Yüksek besin değeri içeriğine sahip kuvvet verici olup, aynı zamanda kan-serum-glikoz seviyesini ayarlayan, kandaki hormonları dengeleyen, sinir ve sindirim sistemini dengeleyen, ishali engelleyen değerli bir bitkidir.

Isırgan Otu
Antioksidan, antimikrobiyal, antiülser, aneljezik, antiinflamatuar, antiromatizmal, kan temizleyici, idrar yolu enfeksiyonlarını giderici, böbrek taşı oluşumunu engelleyici bu mucize neredeyse her hastalığa deva olabilecek en doğal tedavi edicidir. Çayının kan şekerini düşürücü etkisi vardır.
Eğer hem kendinizin hem de sevdiklerinizin ilaçsız yaşam sürmelerini, sağlık tanımını en doğru anlamıyla taşımalarını arzu ediyor, en doğal yollarla iyi hissetmeyi istiyorsanız; bu bitki tohum ve baharatları mutfağınızda hak ettikleri yeri almalıdırlar. Bilinen en hızlı hasta edici ve kanser yapıcı şeker ve türevlerinden, kola ve tüm gazlı içeceklerden, beyaz un ve beyaz ekmekten, hazır paketli gıdalardan da mutfağınızı arındırmanız son derece önemli. İyi hissetmenin en doğal yolu elinizde. Bunu hep hatırlayın ve hatırlatın.
Hazırlayan: Ahmet Baba
Kaynak: www.mutluvesaglikli.com/iyi-hissetmenin-en-dogal-yolu-bitkiler/

Editör: Mehmet Kasimoglu