ARTIŞ EĞİLİMİ ÜZERİNE SAĞLIK BAKANI ÜSTEL UYARDI: “SALGIN HENÜZ SONA ERMEDİ, KURALLARA UYUN”
KKTC’de dün yapılan 5 bin 143 testle 29’u yerel 49 pozitif vaka saptandı, iyileşen 40 kişi taburcu edildi. Vakalardan 18’i Lefkoşa, 21’i Girne, 1’i Mağusa, 1’i İskele bölgesinden olduğu açıklanırken vaka sayısındaki artış eğilimi üzerine Sağlık Bakanı Ünal Üstel, salgının henüz sona ermediği ve kurallara uyulması gerektiği uyarısında bulundu.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre son 24 saatte yapılan 5 bin 143 testle, 29'u yerel 49 pozitif vakaya rastlandı; bir kişi yoğun bakımdan çıkarılarak servise alındı, 40 kişi de taburcu edildi.
Bir kişinin deniz yolu ile 7 kişinin hava yolu ile geldiği, 12 kişinin daha önce tespit edilen vakaların temaslıları olduğu ve bu süre içinde gözetim altında bulundukları, 29 kişinin ise yerel vaka olduğu açıklandı.
BAKAN ÜSTEL UYARDI
Sağlık Bakanı Ünal Üstel, kısmi açılma ile birlikte halkın büyük bir kısmının özellikle marketler ve mağazalar gibi kalabalık yerlerde bulunduklarını gözlemlediğini, ihtiyaçlar dışında sadece vakit geçirmek için dışarıda olmanın olumsuz yansımaları olacağını belirtti.
Salgının henüz sona ermediğine dikkat çeken Bakan Üstel, kurallara uymak gerektiğini, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını yerine getirmenin büyük önem arz ettiğini vurguladı.
Vakaların bölgelere göre dağılımı şöyle:
Lefkoşa: Haspolat 1 / Göçmenköy 1 / Gönyeli  1/ K. Kaymaklı-6/ Lefkoşa Merkez -1 / Hamitköy -3  / Kızılbaş -1/ Sulariçi-3 / Cihangir - 1
Girne: Girne Merkez -12 / Dikmen -3  / Karaoğlanoğlu- 1 / Alsancak 3 / Çatalköy 2
Gazimağusa: 1 / iskele Boğaziçi-1
KKTC’de düne kadar yapılan test sayısı 521 bin 814’e, toplam vaka sayısı 3 bin 297’ye, iyileşenlerin sayısı 2 bin 917’ye yükseldi.
Tedavisi halen devam eden 4’ü yoğun bakımda, 115’i Pandemi Merkezi’nde ve 237’si pandemi otellerinde olmak üzere 237 vaka var.
Bugüne kadar 23 hasta virüs nedeniyle kaybedildi.

Editör: Mehmet Kasimoglu