Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, çözüm, barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü noktalarında her türlü iş birliğine, diyalog kurma çağrılarına açık oldukları mesajını yineleyerek, TKP ve TDP'nin birlikte hareket etmesi gerektiğini, toplumun isteğinin de bu yönde olduğunu söyledi.
TKP-YG’den yapılan açıklamaya göre , Haberatör Web TV'de “Doğru Açı” programında konuşan Çakıcı. Mehmet Çakıcı, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale edildiğini” savunarak “Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Türkiye’nin egemen güçleri tarafından oturtulduğunu” iddia etti.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin demokratik görünse bile adil olmadığını öne süren Çakıcı, Türkiye'yi sevip saydıklarını ancak taraf olmasını istemediklerini ifade etti.
Çakıcı,  "Nasıl ki biz Türkiye halkının seçimlerine saygı duyuyorsak onların da Kıbrıs Türk halkının demokratik iradesine ağırlık koyarak tercih yapmasını istemeyiz. Ancak bu yaşandı. Yetmedi, UBP kurultayında kimin başkan olacağı noktasında da yine müdahaleler yaşandı. Hatta medyaya da yansıyan UBP içinde yaşanan kavgalara, tartışmalara Türkiye yetkilileri şahit olarak, tercih ettikleri insanların düştüğü durumu bizzat yerinde gördüler" dedi. 
Hükümetin kurulamaması noktasında yaşanan sorunlara da dikkat çeken Çakıcı, "Bakanlar Kurulu'nun karar alamadığını, ehliyetlerin verilemediğini, ihalelerin yapılamadığını, devlette parası olan  insanların paralarını alamadığını, bağımlı hastaların sevkinin yapılamadığını, halkın bir yandan koronavirüsten dolayı zorlu bir süreçten geçerken, yükselen döviz kurlarından dolayı ekonomik olarak ayakta durmakta zorlandığını, pek çok esnafın kepenk kapatma noktasına geldiğini, diğer taraftan hükümet kurma çalışmalarında partilerin çocukça ve bencilce oyunlar oynadığını söyledi.
Ülkenin ciddi bir darboğaza girdiğini söyleyen Çakıcı, ülkeye öğrenci ve turist akışının durmasıyla birlikte yalnızca turizm ve eğitim sektörünün değil, onun çevresinden yararlanan yüzlerce sektörün de etkilendiğini ifade etti.
Programda parti çalışmalarını da anlatan Çakıcı, ayrımın ve müdahalenin hiç bir türlüsünü doğru bulmadıklarını, özgürlüğüne ve iradesine sahip çıkan insanlarla birlikte bu yolu yürüyeceklerini söyledi.
TKP geleneğinde mücadeleci ruhun hep var olduğunu dile getiren Çakıcı, bu dönemde seçmen kitle üzerinde çalışmalar yaptıklarını, partiye üye katılımının arttığını söyledi. 
Çakıcı, TKP'nin öcü olarak gösterilmemesi gerektiğini de kaydederek, bahanelerin arkasına sığınılmaması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Editör: Mehmet Kasimoglu