“EĞER BİR SONUÇ ALINAMAYACAĞINI GÖRÜRSEK, GECİKMEDEN GÖREVİ İADE EDECEĞİZ”
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, önümüzdeki 48 saat içinde geniş tabanlı bir hükümet modeli için temaslarını yoğun şekilde sürdüreceğini söyledi. Erhürman, bu temaslar sonucunda hükümeti kurmayacağının ortaya çıkması halinde gecikmeden görevi iade edeceğini kaydetti.
Tufan Erhürman CTP Parti Meclisi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.  Parti Meclisi toplantısında ilk tur görüşmelerin genel değerlendirmesinin yapıldığını belirten Erhürman, “Dün akşam genel değerlendirmeden sonra Parti Meclisi’nden birkaç gün daha temasları sürdürmek, bir noktaya varıp varamayacağımızı görmek  için yetki istedim ve oybirliğiyle bu yetki verildi “dedi.
“Birkaç gün ifadesinin altını çiziyorum” diyen CTP Genel Başkanı Erhürman, “Çünkü biliyorunuz baştan itibaren sözümüzdü, hükümeti kurma olasılığımız ortadan kalkarsa bu süreci uzatmayacağız diye” şeklinde konuştu.  
Önümüzdeki 48 saatin çok yoğun geçeceğini ifade eden Erhürman, hızlı bir şekilde bu temasları yapacaklarını ve eğer bir sonuç alınamayacağı noktasına gelmeleri halinde görevi gecikmeden iade edeceklerini bildirdi.   
Erhürman, “İlk turdaki gibi, müzakere heyetleriyle partileri tek tek dolaşma olmayacak. Bugün için bazı siyasi partilerle randevu için öngörüşme yaptık, netleşince basınla da paylaşacağız. Tüm partilerle temas edeceğiz. Bu parti başkanlarıyla yemek ya da kahve içmek şeklinde de olabilir. Ama vakit kaybına yol açmamak içik heyetler şeklinde olmayacak” dedi.
Başbakanlığın UBP’de olması gerektiği yönündeki açıklamların sorulması üzerine ise Erhürman, “Çok açık birşey var , hükümeti kurma görevi bizde. Sayın Ersan Saner’in görüşlerine saygı duyuyorum ama hukuki durum ortada. Hükümeti kurma görevi bizide olduğuna göre biz bizim başkanlığımızda bir hükümet kurma için müzakere yürütüyoruz. Biz iade edersek ve Ersan saner’e yeniden görev verilir, o zaman söyledikleri söz konusu olabilir. Ancak şu anda biz böyle bir şeyi görüşmek durumunda değiliz” yanıtını verdi. 
Geniş tabanlı hükümt arayışlarını sürdüreceklerini ifade eden Erhürman, açıklamasını şöyyle sürdürdü:
“Geniş taban bizim Parti Meclisi kararımızla tercihimizdi. Sebibi de çok açıktı. Ülke, sağlık açısından, ekonomi açısından, maliye açısından, eğitim açısından ve son yaşananlarla birlikte demokrasi açısından da çok zor bir dönemden geçiyor.  Böyle bir dönemde biz pandeminin başında kriz masası dedik. Pandeminin ortasında kriz hükümeti dedik. Şimdi görev bize gelince farklı birşey söylememiz tutarlılığımız açısından da doğru olmazdı. Yokladığımız formül bu oldu.  Heyetlerle görüşmemizde bu formülle ilgili açık ret cevapları almadık ama sonra basın üzerinden bazı şeyler duyduk. Bugün hızla bunları tekrardan yoklayacağız. Hızla ve belli bir noktaya varmaya çalışacağız. Geniş tabanlı bir hükümete ihtiyaç duyulduğuna inanmaya devam ediyoruz. Çünkü ülkede geniş tabanlı olan bir hükümetin bu zor koşullarla başedebilmesi çok daha kolay olur. Bunu yoklamaya devam edeceğiz. Başka ihtmaller varsa muhataplarımıızn bize ileteceği, elbette onları da değerlendireceğiz”
UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, 15 günlük sürenin ardından hükümeti kurma görevini 21 Kasım'da iade etmiş, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar aynı gün, görevi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'a vermişti. 

Editör: Mehmet Kasimoglu