Halkın Partisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçici ilçe yönetimlerinde yer alan isimlerin kendi aralarında yaptıkları seçimle geçici ilçe başkanlarını belirledi. Lefkoşa İlçe Başkanlığına Serhan Aktunç; Mağusa İlçe Başkanlığına Duygu Uzun; Girne İlçe Başkanlığına Ahmet Tokatlıoğlu; Güzelyurt İlçe Başkanlığına Naim Pınar ve İskele İlçe Başkanlığına da Mesut Genç getirildi.

Halkın Partisi, tüzüğü gereği, sadece ilçe düzeyinde örgütlenecek ve bölge, köy ya da mahalle örgüt başkanlıkları olmayacak.

GEÇİCİ İLÇE YÖNETİMLERİ

HP geçici ilçe yönetimlerinde şu isimler yer alıyor:

Lefkoşa geçici ilçe yönetimi, Serhan Aktunç (İlçe Başkanı), Vedat Yorucu, Ayşen Kumser, Güneş Sarıkamış, Eylem Deliceırmak Erbilen, Gizem Çeliker Akandere, Hakan Özavcı, Hasan Sapsızoğlu, Nevzat Barçın, Öcal Dallı, Umut Öksüz, Yenal Senin, Kerem Gürses; Mağusa geçici ilçe yönetimi, Duygu Uzun (İlçe Başkanı), Deniz Altınışık, Özgür Afanyalı, Özgür Vehit, Süleyman Canatan, Derya Elal, Mehmet Başman, Batur Sağlamaer, Mert Şentaş, Cihan Abi, Hasan Tosunoğlu, Mehmet Emin Zaim, Mustafa Dinsev; Girne geçici ilçe yönetimi, Ahmet Tokatlıoğlu (İlçe Başkanı), Adem Çakır, Jale Madi, Mehmet Çavuşoğlu, Ahmet Yöney, Abdurrahman Akyüz, Aykut Yenalın, Emrah Yeşilırmak, Serdar Zorali, Serhan Serdar, Hasan Küçük, Ledün Caymaz; Güzelyurt geçici ilçe yönetimi Naim Pınar (İlçe Başkanı), Güven Erkal, Hasan Karlıtaş, Ramadan Durmazer, Serhat Usanmaz, Teksen Köroğlu, Aysun Kayabaşı Üçkun,  Ayşe Onar, Timuçin Tomak, Suna Tip, Fedai Öztoprak, Muhammet Aydın, İbrahim Kahramanoğlu; İskele geçici ilçe yönetimi ise Mesut Genç (İlçe Başkanı), Osman Elkovan, Hülya M. Özkaya, Ayşe Akdeniz, Kemaliye Parlan, Cuma Onbaşı, Emine Sütçü, Yahya Alpaslan Özdemir, Bayram Karaman, Muhammet Türkoğlu, Nazım Bayraktaroğlu, Ahmet Göz’den oluşuyor.

ÖZERSAY’DAN ELEŞTİRİ

Bu arada Halkın Partisi geçici Başkanı Kudret Özersay bu sabah katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada, 2014’te yapılan Anayasa değişiklik referandumu ertesinde meclisin erken seçim kararı almamasını eleştirerek, “Ondan sonra kurulan hükümetlerin ömrü bir yılı bile bulmadı. Bu bir tesadüf değildir, eski siyaset anlayışının toplumda karşılığı kalmadı” dedi.

O tarihten Halk iradesine aykırı davranan ve gücünü aslında halktan almadığını savunduğu hükümetlerin, gerek içeride gerekse uluslararası alanda iradelerine zarar verdiğini iddia eden Özersay, bu nedenle mevcut meclisten yeni hükümet çıkarma çabasının halk iradesine ters bir çaba olacağını savundu.

“HÜKÜMETİN ÇOK GÜÇLÜ HALK DESTEĞİNE İHTİYACI VAR”

Özersay, özellikle bu ülkenin gelecek 30-40 yılını belirleyecek antlaşmalar yapmaya kalkışacak hükümetin çok güçlü bir halk desteğine sahip olması gerektiğini iddia etti.

Erken seçimle göreve gelip, bu dengesiz duruma son verebileceğini kaydeden Özersay, şöyle devam etti:
“Halkın Partisi olarak gerek iyi yönetimi tesis ederek, gerekse su ve benzeri konularda bir pazarlık gücüne sahip olarak bu müzakereyi halk yararına yaparız. Mevcut hükümet de, geçmişteki hükümetler de su konusunda yönetim zaafiyeti içerisinde olarak, gerekli hazırlığı yapmayarak bu ülkeye yeterince itibar kaybettirmişlerdir. Türkiye nezdinde itibarımız kalmadı, iki ülke arasında ciddi bir güvensizlik doğmasına neden oldular. Artık güçlü ve halk iradesine dayalı Halkın Partisi iktidarıyla bu anlamsızlıklara bir son vermek gerekir. Biz bunu yaparız” diye konuştu”

Editör: Mehmet Kasimoglu