Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Sekreteri Sunalp Derviş Sencer, seçim sonuçları hakkında yapılan yorumlara işaret ederek, hiç kimsenin bir diğerini, iradesini nasıl oluşturduğu konusunda tenkit etmeye hakkı olmadığını kaydetti.
Sencer konuyla ilgili açıklamasında “Bazı çevrelerin, kendi destekledikleri adayın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı olamaması neticesinde, özellikle sosyal medyada yapmakta oldukları çirkin tenkitlere ve kullandıkları nahoş ifadelere üzüntü ile şahit olmaktayız. Bu duruma sebebiyet veren kişi ve kurumları şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bu kişi ve/veya kurumların gerek kasıtlı gerekse sehven kullandıkları çirkin ifadeler ve yaptıkları tenkitler hem kendilerinden farklı görüşte olan vatandaşlara karşı büyük bir saygısızlıktır hem de devletimizin haysiyet ve itibarını zedelemeye yöneliktir” diyen Sencer, bu tür davranışlardan imtina edilmesi temennisini dile getirdi.
Sencer şunları kaydetti:
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bir seçim yaptık. Bu devletin vatandaşları olarak, demokrasi ilkeleri çerçevesinde oy kullandık, irademizi beyan ettik. Hayatın bir gerçeğidir ki her ferdin iradesi farklı etkenler neticesinde oluşur. Bu etkenler tehdit ve baskı içermediği takdirde, hiç kimsenin bir diğerini iradesini nasıl oluşturduğu hususunda tenkit etmeye hakkı yoktur”

Editör: Mehmet Kasimoglu