YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı, partisinin güven artırıcı önlemleri desteklemeye devam ettiğini belirterek Kıbrıs sorununun çözümünün tüm Kıbrıslıların yükleneceği bir ödev olduğunu kaydetti.
Kanatlı, yeni güven artırıcı önlemler teklifine verilen tepkileri değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Maraş’ın yasal sahiplerine iadesinin yeni bir talep olmadığını, defalarca masaya konulduğunu belirterek “Maraş’ın yasal sahiplerine iade edilmesi Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine giden süreçte önemli bir adım olacaktır” görüşünü ifade etti.
YKP’nin, Maraş’ın askersizleştirilerek BM denetimine verilerek yasal sahiplerinin geri dönüşüne imkan tanınmasını talep ettiğini kaydeden Murat Kanatlı, “doğrudan ticaret” tartışmasının da yeni olmadığını bildirdi.
Yeşil Hat tüzüğünde uygulanan prosedüre benzer bir uygulamayla Mağusa Limanı’nın doğrudan ticarete açılabileceğini belirten Kanatlı, Türkiye ve KKTC yönetimlerine eleştirilerde bulundu.
Kanatlı açıklamasında şunlara yer verdi:
“YKP, yeniden çözüme giden süreçte tüm güven artırıcı önlemleri desteklemeye devam ettiğinin altını çizer. YKP, Kıbrıs sorunun çözümünün tüm Kıbrıslıların yükleneceği bir ödev olduğunu hatırlatır ve kim kazançlı çıktı kim çıkmadı hesabına kapı açılmaması uyarısı yapar; yoksa diğer tarafı alt etmiş ve kazançlı çıkmış gibi pozlar ne Kıbrıs ne de dünya barışına hizmet etmez.
Halkın büyük kesiminin çıkarına olmayan, Kıbrıslı Türkleri tüketen tanınma masallarının yarattığı maceralara karşı herkesi tepki koymaya çağırırız, ayrı devlet talebinin yok oluş siyaseti olduğunu yeniden vurgularız.”

Editör: Mehmet Kasimoglu