Başkaldırıdır Naci.

Naci Talât sorar.

Kimdir be bunlar diye. Bu soru dünyanın her yerindeki zalimlere karşı mazlum bırakılanların sorusudur.

Kimsiniz be siz der dimdik bakarak yüzüne sömürgenin.

Liseye yeni başlamıştım onu tanıdığımda.

Bir an bile düşünmeden yüzlerce arkadaşı ile birlikte okudukları üniversiteleri bırakıp Dillirga’ya çıkmışlardı.

Bir yandan komşularımız olan Kıbrıs Elenlerinin adayı Yunanistan’a bağlamak amacı ile başlattıkları ve bir an bile tereddüt etmeden bizi fiziken de yok etmeyi göze alacak kadar hırslı oldukları aptal amaca karşı  direnir,  savaşırken bir yandan da Dillirga bölgesi çocukları için ilkokul organize ederek dersler verecek kadar insandılar.

Ve Dillirga’ya gözü dönmüş bir şekilde saldıran Kıbrıs Elenleri arasında bulunan bir AKEL Merkez Komitesi üyesi ‘ Rum ve Yunan kutsal Helen kanı burada birbirine karıştı’ diyordu.

Kimdir be bunlar sorusu işte böyle kendilerini sol, sosyalist, komunist diye pazarlayan  zalimlere de yönetilmiş bir sorudur ayni zaman ve mekânda.

Kıbrıs Türk halkı arasında sol hareketin serpilip gelişmesinde köklenmesinde hiç kimse Naci Talât Usar kadar etkileyci, belirleyici olmamıştır.,

Dillirga’dan tahsiline devam etmek için arkadaşları ile kimilerini şehit bırakarak topraklarımızda ve kendisi de yaralanarak,   okuluna geri dönüp de hukuk mezunu genç bir avukat olarak yeniden yurda döndüğünde de mazlumlar safında yerini almış, zalimlere karşı ardıcıl mücadelesini hep sürdürmüştür.

CTP, Naci Talât’ın engin ve derin hümanizması ile Kıbrıs Türk halkı arasında saygın bir yer edinmiş ve bugüne kadar parti olarak sürüp gelebilmiştir.

Sakin ve kararlı bir şekilde şunu da söylemiştir ‘ CTP AKEL’in kuyruğunda maşrabba olmıyacaktır.

İşte bu sözler kendini solda, sosyalist, komunist olarak pazarlayan AKEL’i

çok kızdırmış,  köpürtmüş ve hiç utanıp sıkılmayı da akıllarına getirmeden, AKEL in etkileyebildiği Türkler arasında Naci’nin DAVAYA İHANET ETTİĞİ ilan edilerek kampanya başlatılmıştır.

AKEL in bu kampanyasını Türkler arasında yaymaya cüret eden zatı muhterem çakma efsane kimdir.

Soru budur.

Cevabı  bilinmektedir.