Rahmetli Demirel’in davranışları arasında en çok aklımda kalan şey, kendince önemli olan bir sözü söyledikten sonra, söylediği sözün ardından gerdanını kıra kıra bakışıdır, sanki de sözünün peşi sıra giden bir bakıştı o bakışlar,

‘ Yollar yürümekle aşınmaz’ dedikten sonra o deyişin peşinden giden bakışlar ile kırk yıl önce ‘ birlik mücadele dayanışma’ demiş olmanın peşinden kırk yıl sonra ve dört milyonuncu kere hiçbir işe yaramadığını bilmeniz gerektiği halde yine ve yine ‘ birlik mücadele dayanışma’ diye slogan atmak arasında neredeyse hiçbir fark yoktur, tıpkı ‘bayrak ezan vatan için ölürüz’demek gibi.

Bayrak ezan vatan için ölürüz sloganı, birlik mücadele dayanışma sloganından yaklaşık yüz yıl daha eskimiştir.

Bayrak niye istesin ki uğruna ölmenizi, eğer bayrak dikili toprakta insanların karnı tok sırtı pekse, niye bayrak kendine saygı, sevgi duyan insanların kendi uğruna ölmesini istesin.

Bayrak,  ona saygı gösterenlerin bayrağı yeni okullara, yeni hastahanelere, kütüphanelere, çocuk oyun alanlarına, yeni hafif sanayi tesislerine dikmesini ister bekler.

Siz bayrak uğruna ölmek lafazanlığı ile iktidarınızı pekiştirdiğinizi sansanız da ülkenin içinde debelendiği durumdan dolayı üzgündür bayrak ve dahası ülkenin içinde debelendiği durumlardan kimin / kimlerin sorumlu olduğunu da bilmektedir.

Ancak ve yalnız birlik içinde olmayı aslında hiç de önemsemeyenlerdir iki lafın üçünde ‘ birlik mücadele dayanışma’ diye slogan bağıranlar.

Birlik içinde davrananla,  birlik içinde neyi nasıl yapacaklarını önemserler ve dayanışma içinde mücadele ederek,  sorunların aşılması için kafa yorarlar ve bilirler ki örgütlü olmak demek,  örgüt içinde farklı bakış açılarının sorunların çözümü için tartışarak çözüme ulaşmasıdır  aslolan ve zaten ‘ birlik mücadele dayanışma’ slogan haline getirilmişse murat edilen şey örgüt başbuğunun / başbuğlarının söylediğini tanrı kelamı bilip, etrafında asla ve katiyen tartışmadan birlik olmaktır ( ki bu fikrin değil başbuğun / başbuğların zikrine alkışçı olmaktan başka bir şey değildir)

Kırk yılda asgari müştereklerde birleşemeyenlerin, birlik mücadele dayanışma sloganları ile ömür törpülemeleri sadece mışşş gibi olma halidir ve bayatlamıştır . Bu bayat olma hali,  bayrak vatan ezan nutuklarının yanında bir nebze daha taze ( hayır daha az bayat ) kalmaktadır.

1990 yılından beridir sloganlar ile yaşlanıyor her şey ve sloganıları atanlar da tıpkı Demirel gibi kendi kendilerine mest oluyorlar bağırttıkları sloganlar ile, siyasamızda hal i pür melâlimiz bundan ibaret