Tekerlek kırılınca yol gösteren çok olur.

Az daha argosu da var gocagarı bilmem ne yaptıktan sonra diye başlayan.

ABD’nin, Rusya’nın yığınla uçağı helikopteri var ve aylarca sürmüşlüğü de var yangınların.

İş yangın öncesi tedbirlerin alınıp alınmadığında önerilip önerilmediğinde.

Hasadı kaldırdıktan sonra buğday arpa kalemlerini, en azından 5 metre derinlikte süren çiftçiler ses versin desem bir elin parmaklarını geçmez ( beş metre derinlik dedim, yol kenarından beş metre gerisi hayvanlara yem bırakılabilir ve hayvanlar girip çıktıktan sonra gecikmeden sürülür )

Hangi parti var ki bütçe görüşmelerinde hiç olmazsa her şehrimizin itfaiye teşkilatlarına beşinci kata ve daha yukarısına ulaşabilen merdivenli yangın söndürme aracı alınsın diye öneri yapmıştır. Biz varız, biz yaptık diyecek bir parti varsa özür dilemeye hazırım.

Hangi belediye vardır ki beş kattan daha yüksek inşaat izni vermek için  fazladan itfaiye vergisi talep etsin. İç işleri Bakanlığı ya da Ulaştırma Bayındırlık Bakanlığı böyle bir yasanın ya da tüzüğün hazırlığını yapıyor mu.

Mimar Mühendis Odaları itfaiye vergisi ödemeyen apartman projelerine inşaat vizesi / izni verilmeyecektir diye rest çeken bir çıkışı niye gündemine almıyor ve orman arazilerine inşaat yapımını caydıracak önerileri.

Memleketimizdeki bütün mahalle bakallarının kapanmasına yol açan zincir süper market sahipleri niye sosyal hayata dair sorumluluk üstlenmiyor ve onların da üye oldukları Kıbrıs Türk Ticaret Odası onları ve başka süper zenginleri sosyal hayata katkı koymaya zorlayacak tedbirleri kendi bünyesinde niye gündeme almıyor.

Sivil savunma teşkilatı her yerleşim yerinde amatör itfaiye ve amatör ilk yardım ekipleri kurarak eğitmeyi niye düşünmüyor.

Hangi okulumuz öğrenim sezonunun bir haftasını orman mühendisleri eşiliği ve eğitiminde orman arazilerinde eğitici kamplarla geçirmiyor.

Sosyal devlet hükümetlerin emri ile kurulmaz kurulamaz bir devletin sosyal hukuk devleti olması hükümetlere, meclise, kanunlara bırakılacak kadar basit değildir.

Sosyal hukuk devleti ancak ve yalnız bir birini sayan ve dayanışan vicdanlı ve adil halk ile olasıdır.