K-Pet 1. Lig mücadelesinde Akova Vuda 3 yıl aradan sonra kavuştuğu ve karşılaşma öncesi açılışını gerçekleştirdiği Eray Vudalı Stadyumu’nda kendi seyircisi önünde B.Bağcıl’a Serhan’ın golü ile 1-0 mağlup oldu.
YER: Eray Vudalı Stadyumu                                                                                              
HAKEMLER: Serkan Şimşek, Olgun Canik, Mehmet Tarım                                                        
AKOVA VUDA: Derviş, Aşkın, Koray, Salih, Hasan Ankaralı (dk.59 Olgun), Berhan, Mehmet Koyuncu (dk.59 Zeki), Osman, İrfan, Eray (dk.67 Deniz), George Louka                                                                                                                              
B.BAĞCIL: Ahmet, Fırtına, Isaac, Bilal, Armstron, Berkem, Andreas(dk.81 Cemil), Cenker, Serhan (dk.73 Zeki), Hüseyin Sarro (dk.58 Mehmet Çağan)                                      
GOL: Dk. 56 Serhan (B.BAĞCIL)                                                                                                            
SARI KARTLAR: Dk.59 Salih, Dk.77 İrfan (AKOVA VUDA) Dk.75 Andreas, Dk. 88 Ahmet (B.BAĞCIL)

4. dakikada gelişen B.Bağcıl atağında, Cenker Osman’dan mükemmel sıyrıldı, ortasında Derviş topa müdahale edemedi boşta kalan topu Louka kornere gönderdi. 16. dakikada gelişen Akova Vuda atağında sağ kanattan Osman’ın güzel pasında ceza sahası üzerinde topla buluşan Berhan’ın şutunu kaleci Ahmet mükemmel bir refleks ile kornere tokatladı. 29. dakikada İrfan’ın pasında sol kanattan içeriye kateden Eray’ın şutunu kaleci Ahmet 2 hamlede önledi. 34. dakikada İrfan bir anda rakibini ekarte ederek ceza sahası sağ çaprazından içeriye yöneldi sert kestiği topa Fırtına müdahale etti ancak top Mehmet Koyuncu’nun önünde kaldı bu oyuncunun şutuda defansa çarparak kornere gitti. 43. dakikada İrfan Boşnak ceza sahası üzerinde düşürüldü. Maçın hakemi Serkan Şimşek frikik kararı verdi. Topun başına geçen Koray’ın şutu kaleci Ahmet’de kaldı. 45. dakikada gelişen B.Bağcıl atağında günün başarılı iki ismi Cenker ve Serhan’ın ortaklığında topla en son buluşan Serhan’ın şutu Louka’ya çarparak kornere gitti. 48. dakikada gelişen organize B.Bağcıl atağında orta sahadan aldığı topla ilerleyen Serhan topu sağ kanattan bindiren Bilal’in önüne yuvarladı. Bilal’in şutu az farkla auta gitti. 56. dakikada gelişen atakta Fırtına defanstan Bilal’e doğru uzun bir top gönderdi. Bilal topu iyi kontrol ederek Serhan’a yuvarladı. Serhan’ın yerden çok sert ve düzgün vuruşu tam köşeden ağlarla buluştu ve B.Bağcıl, Akova Vuda deplasmanında 1-0 öne geçti. 80. dakikada gelişen Akova Vuda atağında Osman’ın güzel ortasında Berhan’ın kafa vuruşu üstten auta gitti. 89. dakikada Akova Vuda beraberlik adına ataklarını sıklaştırırken defansında boşluklar vermeye başladı. Bu dakikada gelişen B.Bağcıl kontra atağında topla buluşan Cenker rakiplerinden kurtularak kaleye vurdu ancak top auta gitti. Kalan dakikalarda Akova Vuda’nın beraberlik sayısı adına gerçekleştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca B.Bağcıl yenilenen ve 3 sene sonra bir müsabakaya ev sahipliği yapan Eray Vudalı Stadyumu’nda Akova Vuda’yı 56. Dakika da Serhan’ın attığı golle 1-0 mağlup ederek Bostancı’ya 3 puanla döndü.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu